OSUT şi LSFMT îşi fac proiectele cu sânge

0

Pe vreme de criză, toate instituțiile uită de lucrurile cu adevărat importante. Uită de tot ceea ce înseamnă tradiție, calitate, proiecte de valoare. Membrii OSUT și LSFMT au demonstrat încă odată că NU EXISTĂ nu se poate, există nu vrem. Au demonstrat încă odată, că pentru tradiție, pentru proiecțele lor sunt capabili să găsească orice soluție, deși toată lumea le spunea că ar trebui să renunțe la proiecte pentru acest an. Acesta este modul lor de protest. Un protest care poate salva vieți.

ONG-urile studențești au fost la Primăria Timișoara și au protestat pentru suma nesemnificativă pe care au primit-o de la consilierii din comisia de cultură pentru a realiza cel mai mare festival de artă studențească din S-E Europei și Zilele Tehnice Studențești – cea mai mare manifestare științifică din Europa Centrală și de Est, coordonate în totalitate de către studenți. Autoritățile au rămas indiferente la situația manifestărilor culturale care timp de 18 ani și respectiv 13 ani au adus studenți din străinătate, personalități marcante pentru lumea studențească și nu numai.

Pentru a aduce și anul acesta artiști consacrați, studenți din toată lumea și pentru a arăta că se pot adapta situației de criză economică OSUT și LSFMT au hotărât și vor dona sânge. Au sânge în vene pentru a susține ediția aniversară StudentFest și Zilele Tehnice-editia a XIII-a, chiar dacă finanțările din partea autorităților statului sunt în valoare de doar  10% din suma pe care au solicitat-o organizatorii Studentfest și puțin peste 0,3% pentru organizatorii ZTS.

Membrii OSUT și LSFMT s-au întâlnit la ora 8, vineri 08 mai la Centru de recoltare și transfuzie de sânge  situat pe str. Martir Marius Ciopec nr.1  pentru a dona sânge. OSUTistii și LSFMTistii sunt hotărâți să strângă bani pentru StudentFest și Zilele Tehnice Studențești prin campania de donare de sânge.

Inițiativă OSUT – LSFMT depășește pragul material, membrii care vor dona sânge doresc să ajute acei oameni din spitale care au nevoie de sânge. În ultimii doi ani spitalele au semnalat o criză de sânge din punct de vedere cantitativ, de aceea OSUT și LSFMT prin inițiativă lor doresc să promoveze acțiuni sociale chiar și în apropierea celor mai mări festivaluri studențești.

OSUT și LSFMT nu consideră această donare de sânge o soluție de ultim moment pentru salvarea bugetului pentru StudentFest și Zilele Tehnice Studențești. Membrii acestor două organizații sunt hotărâți să dovedească autorităților că în ciuda susținerii de care nu beneficiză au timp și de acțiuni sociale.

Share.

Leave A Reply