Organizațiile studențești susțin funcționarea secțiilor de poliție din cadrul campusurilor studențești

0

Una din problemele sesizate recent de către organizațiile studențești este legată de restructurarea Poliției de proximitate din campusurile studențești. ANOSR, în calitatea de reprezentant legitim al studenților din România, a înaintat către Ministerul Administrațiilor și Internelor o adresă prin care solicită un răspuns oficial la problemele ridicate de către reprezentanții studenților.

În acest context, ANOSR consideră că siguranța studenților este un garant al confortului acestora pentru a-și desfășura activitatea în mediul universitar într-o manieră cât mai potrivită. Astfel, ANOSR atrage atenția asupra importanței menținerii posturilor de poliție din cadrul campusurilor, considerând că funcționarea acestora în cadrul comunităților studențești va garanta siguranța tinerilor. Mai mult, campusurile studențești formează o comunitate, astfel că Poliția Campus este parte integrantă a acesteia și singura autoritate în domeniu care este familiarizată cu problemele specifice studenților din această perspectivă.

În interiorul campusurilor studențești există încă spații neiluminate. Acest aspect întărit de lipsa mijloacelor de transport în comun până în campusuri și la orice oră din zi, reprezintă un risc pentru securitatea studenților. Mai mult, pentru a răspunde prompt și în deplină cunoștință de cauză la toate sesizările studenților care locuiesc în cămine (infracțiuni, furturi, violuri, perturbarea liniștii publice etc.) organele abilitate trebuie să fie în contact permanent cu comunitatea studențească.

În concluzie, ne adresăm MAI pentru a nu susține o astfel de decizie care va afecta major siguranța studenților din campusurile universitare din toată țara.

Share.

Leave A Reply