Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara organizează în perioada 3 – 12 mai cea de-a 21-a ediție a festivalului studențesc StudentFest 2012

0

În acest an, OSUT demarează a 21-a ediție a celui mai mare festival studențesc de artă și cultură din România: StudentFest 2012. Tema de anul acesta este INERT și face referire la pasivitatea cotidiană în care trăim, propunând arta ca remediu de a ieși din aceasta inertie. Festivalul de artă și cultură studențească vine cu un nou concept și se va desfășura între 3-12 mai, în mai multe locații din Timișoara.

StudentFest 2012 lansează tema INERT ca centru de interes pentru fiecare dintre cele 11 secțiuni ale festivalului, că o reacție împotriva pasivității și mecanizării societății în față artei. În 2012, StudentFest, ne îndeamnă să ieșim din starea de inerție, să ne deșchidem ochii, să ne trezim și să privim arta din jurul nostru, să participăm la cât mai multe evenimente de artă studențească și să sustinem arta tânără și sinceră pentru a redescoperi imensul potențial pe care îl avem.

StudentFest 2012: INERT vine, totodată, și cu un nou concept: 7 zile intensive de workshop-uri și training-uri închise și 3 zile de expoziții, concerte, happening-uri și multe alte activități deschise publicului.

Cele 11 secțiuni ale StudentFest-ului din acest an sunt: arhitectură,  arte,  dans,  film,  fotografie, IT, literatură, muzică,  muzică electronică / party, publicitate și teatru.

Participanții vor fi tineri artiști, pasionați și cu o bază de cunoștințe în domeniile respective. Aceștia vor fi selectați pe baza unui formular de aplicație ce se completează individual, pentru fiecare secțiune, pe site-ul oficial StudentFest. Numărul de participanți pentru activitățile închise ale fiecărei secțiuni este limitat, iar cei selectați vor avea acces gratuit la toate training-urile și workshop-urile din primele 7 zile. Pentru participanții selectați din afara municipiului Timișoara se va asigura cazare și masa pe toată perioada festivalului.

Perioada de înscriere a participanților la workshop-urile și training-urile închise din cadrul festivalului este 19 martie-15 aprilie. Înscrierea se va face online, prin completarea individuală a formularului de înscriere al secțiunii la care se dorește participarea pe site-ul www.studentfest.ro.

La toate activitățile din cadrul StudentFest 2012: INERT accesul participanților sau al publicului va fi GRATUIT!

Detalii referitoare la invitați, program și înscrieri la workshopuri pot fi găsite la adresa www.studentfest.ro.

Share.

Leave A Reply