Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara comemorează victimele evenimentelor de acum trei ani din Chișinău

0

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara împreună cu tinerii basarabeni aflați la studii în “orașul de pe Bega” vor desfășura în data de 7 aprilie 2012, între orele 19:00-20.00, un Marș al Tăcerii pentru a comemora evenimentele din 7 aprilie 2009. Aceștia doresc să le arate tuturor că tinerii nu uită victimele din acele zile și cred cu tărie în faptul că cei care sunt vinovați trebuie pedepsiți.

După publicarea primelor rezultate oficiale de către Comisia Electorală Centrală, conform cărora Partidul Comuniștilor din Republică Moldova a obținut pentru a treia oară consecutiv majoritatea în Parlament, reprezentanți ai societății civile au declarat ziuă de 6 aprilie drept „Ziuă Națională de Doliu”.Astfel, pe 7 Aprilie în Piață Mării Adunări Naționale din Chișinău, a avut loc o acțiune de protest unde s-a scandat  „Vrem alegeri repetate”și „Jos comuniștii”. Polițiștii au intervenit în forța, iar ulterior au maltratat tinerii în comisariatele de poliție – fără a fi însă pedepsiți. Întreaga acțiune s-a soldant cu mai multe decese.

Acțiunea vă începe din față căminului C16, Aleea Ripensia 16 și va continua pe Bulevardul V.Parvan până în față Catedralei Mitropolitane (în Timișoara).

Share.

Leave A Reply