Ediția a XII-a a One World Romania

0

În 2019 sărbătorim 30 de ani de la Revoluția care a încheiat dictatura lui Nicolae Ceaușescu în România, dar și de la căderea Zidului Berlinului, sau de la primele alegeri libere din Uniunea Sovietică, Cehoslovacia și Polonia. În consecință, acești 30 de ani de democrație în România și în Europa de Est reprezintă tema principală a celei de-a 12-a ediții a festivalului One World Romania.

Vom discuta împreună, timp de 10 zile, prin intermediul unor evenimente dedicate în special subiectului despre cum au trecut acești 30 de ani, ce am învățat și ce mai rămâne de învățat pentru consolidarea unei democrații veritabile. Și, desigur, vom vedea zeci de filme documentare care abordează teme actuale și relevante pentru evoluțiile sociale și politice din întreaga lume, vom discuta cu zeci de invitați și vom petrece o zi de deschidere – 15 martie – cum nu am mai făcut-o niciodată, în mai multe locații din Clădirea Universul.

Vă invităm să explorați programul pe care vi l-am pregătit în acest an și vă așteptăm la festival: https://festival-oneworld.ro/l/ro/program/

FESTIVAL One World Romania / ed.12

ANOSR s-a alăturat festivalului în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul documentar „Urmărindu-l pe Addai”, din secțiunea „Forme de justiţie”.

Urmărindu-l pe Addai

Povestea lui Addai începe din vecinătatea regizoarei, dintr-o Germanie pe care băiatul o părăsește la douăzeci de ani pentru a emigra în Siria, mânat de un spirit benevol și din dorința de a schimba lumea. Alăturându-se unui grup religios afiliat islamului, Addai se afundă din ce în ce mai mult în idealismul insuflat de acesta, în timp ce mama lăsată în urmă îi retrasează parcursul și investighează misterul dispariției. Mărturia unui tovarăș închis și condamnat pentru terorism, câteva amintiri materne și regretful unui tată absent, toate acestea compun un portret in absentia, punctat de duioșia privirii regizorale. Hibrid între documentar și animație, scurtmetrajul e o ocheadă retrospectivă asupra vieții lui Addai, un drum închis, pavat cu bune intenții. (Andreea Chiper)

Link: https://festival-oneworld.ro/l/ro/urmrindul-pe-addai-461/ | Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9o9dyWxqwDI

Proiecții: 22 martie, 20:30, Pavilion 32 – Goethe-Institut | 23 martie, 11:00, Cinema Elvire Popesco

Share.

Leave A Reply