Ministerul Educaţiei a emis cupoanele CFR în urma sesizării studenţilor

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a primit, așa cum se întamplă, din nefericire, la fiecare început de an, sesizări de la organizaţiile studenţeşti nemulţumite de faptul că studenţii nu au primit cupoanele de reducere petru CFR și nici legitimațiile de transport în comun până la data de 20 octombrie 2012. Studenţii care au solicitat cupoane, au primit însă, ca de fiecare dată, răspunsuri evazive de la universități, umeri ridicați, în locul documentelor de care au nevoie pentru a beneficia de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar și naval – drepturi garantate de lege (conform art. 205 (2) din LEN Nr.1/2011).

MECTS are obligaţia de a printa şi ştampila aceste documente şi apoi să le transmită universităţilor o adresă prin care le invită să le ridice pentru a le oferi studenţilor, însă a întârziat și în acest an să facă acest lucru. Distribuția acestor documente studenților, depinde, după eliberarea de la MECTS, și de organizarea universităților și de promptitudinea lor în preluarea acestor documente de la Minister și anunțarea nepreferențială a studenților de posibilitatea de a fi ridicate de la secretariatele decanatelor.

Având în vedere că anul universitar începuse deja de mai bine de 20 zile iar emiterea cupoanelor întârzia, ANOSR a trimis în data de 22.10.2012 o adresă către MECTS prin care semnala problema și faptul că acest lucru cauzează multe neplăceri studenților și solicita urgentarea emiterii cupoanelor de călătorie.

În urma sesizării ANOSR, MECTS a informat universitățile că în perioada următoare pot ridica de la minister cupoanele de reduceri CFR și legitmațiile de transport.

Click aici pentru adresa transmisă de ANOSR către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

 

Share.

Leave A Reply