Manifest ANOSR în Costinești

0

Vineri, 20 august 2010, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România se va afla la mare, pe plaja din Costinești, pentru a face o manifestație cu privire la calitatea învățământului superior din România. Pentru că ANOSR nu este niciodată în vacanță, vineri începând cu ora 17:00, va da startul unei manifestații studențești cu privire la relevantă diplomei de absolvire.

Așadar, pentru a trage un semnal de alarmă asupra calității învățământului superior și a importanței diplomei atât pentru un absolvent cât și pentru un angajator, manifestul va începe cu un marș, la care vor participa peste 150 de studenți din toată țara. Aceștia își vor exprima într-un mod original opiniile purtând toca pe cap, cântând „Gaudeamus igitur” și împărțind diplome trecătorilor. Astfel, vom împărți diplome semnificative ce vor avea scris în loc de Diplomă de licența,  “Diplomă DEGEABA”, absolvent al “Academiei de Înalte Studii Academice” cu Titlu de “SEMIDOCT”.

Toate aceste denumiri vor să transmită un mesaj puternic: problema cu care studenții români se confruntă în România este aceea că diploma de studiu nu mai reprezintă decât o hârtie, „bilet de intrare” pe piața muncii, fără a releva competențele reale ale studentului.

Manifestația studenților va începe la ora 17:00 din față Complexului Corsa, urmând ocolirea lacului și traversarea falezei din Costinești. Studenții se vor opri pe plajă în apropierea Obeliscului, la cortul ANOSR, moment în care pentru a transmite voința studenților de a scăpa de astfel de diplome fără valoare în România, le vom arde. Acțiunea se va încheia cu un stand-up comedy pe tema întregii acțiuni.

Toți cei interesați de eveniment și de originalitatea manifestației sunt așteptați să ni se alăture.

Share.

Leave A Reply