MAI – Luna festivalurilor studențești!

0

Organizațiile ANOSR-iste din țară desfășoară în această lună festivaluri care au menirea de a culturaliza, educa, relaxa și binedispune studenții, dar să nu uităm și de partea de socializare, dezvoltare a unor abilități personale. Multitudinea de activități din domenii destul de variate, și mai exact activități de natură educațională (artă, cultură) și socială, sport, divertisment, nu vor face decât să le ridice moralul studenților înainte de sesiune.

Dacă sunteți în București, sau vreți să faceți o “plimbare” până în capitală, în perioada 13-16 mai este o ocazie bună pentru a participa la “Chefest”. Festivalul “Chefest” este la ediția aIII-a, se află sub deviza “Student, eliberează-te!” și este realizat de 16 organizații studențești, și anume: SiSC, ASER, OSE, OCSE, ASPSE, Ecotur, Philos, ASCIG, ASCIG, ASJC, SSMB, EESTEC, AS-UNEFS , ASAIUM, FINANS și DaFi. După cum afirmă și organizatorii: “Festivalul începe cu un concert în Mojo, unde vor cânta Alexandra & Alec împreună cu Upside down și Live Wire, iar dansul va ține până dimineața.

Pasionaților de gaming le oferim un lan-party, celor mai sportivi le organizăm tai-chin, înot, fotbal, volei și street-ball, pentru firi boeme avem graffiti și workshopuri în care își pot exprima creativitatea. Cei leneși la corp, dar sportivi la minte pot lua parte la jocurile de șah, whist, go și table. Un tresure hunt își așteaptă exploratorii, iar creativii sunt așteptați la concursul de ingeniozitate.”

În cazul în care nu ajungeți în București, și vă aflați prin apropierea Clujului, OSUT Cluj-Napoca organizează “Festivalul Universității Tehnice”, ce se va desfășura din 3 mai până în 16 mai.

“Scopul proiectului îl constituie implicarea studenților de la Universitatea Tehnică în activități de natură educațională, culturală și socială cu care aceștia să se identifice, pentru a-și dezvolta abilitățile personale. Proiectul facilitează, așadar, accesul studenților la manifestări educaționale/ profesionale (training-uri, workshop-uri, hobby competition etc.), culturale (seri culturale, expoziții, video campus, teatru, târg de vechituri) , sportive (fotbal, baschet, volei, șah, table, atletism, biliard, tenis de câmp, tenis de masă etc) și, în același timp, oferă studenților distracție punându-le la dispoziție o serie de evenimente din rubrica de divertisment (concerte pe alee, concurs de bancuri, street dance, stand-up comedy, treasure hunt etc). Până și secțiunea de ,, Sănătate,, este luată în considerare, fiind propuse evenimente tip: Campanie Anti-drog și Anti-tutun, Campanii de donare de sânge, Campania Anti-HIV etc.” – susțin cei de la OSUT Cluj-Napoca.

Un alt festival de mare amploare pregătit de OSUT Timișoara ,StudentFest “rEvoluție”, se anunță a fi unul de proporție. Organizatorii anunță desfășurarea “celui mai mare festival de artă studențească din România” în perioada 10-16 mai.

Iată ce au de spus organizatori:

“După 19 ani de exprimare liberă prin artă și după o ediție aniversară atipică în 2009, StudentFest 2010 reprezintă întoarcerea la origini. Echipa de anul acesta a urmărit să “revoluționeze” conceptul de StudentFest, însă nu prin negarea tradiției și răsturnarea ordinii existențe, ci tocmai prin reîntoarcerea la principiul de la care a pornit festivalul, și anume acela de a crea evenimente studențești pentru studenți. În cele 7 zile de fest, arta și cultura vor pune stăpânire pe plaiul timișorean prin evenimente de teatru, film, literatură, fotografie, arte plastice, arhitectură, publicitate, muzică. Personaje de seamă precum Radu Paraschivescu, Dan Perjovschi, Costin Radu, Dragoş Muscalu, Andrei Pungovschi și mulți alții ne vor împărtăși din experiența lor și cu siguranță vor deveni modele pentru mulți dintre studenții timișoreni. “

“StudentFest “rEvoluţie” va abunda în evenimente în care inhibiţiile sunt lăsate deoparte şi spiritul creativ este încurajat să se manifeste în toate formele. Iar în felul acesta se produce, de fapt, “rEvoluţia” pomenită deja pe afişe, adică un fel de “revoluţie”, dar nu distructivă, ci care duce la “evoluţia” festivalului.”

Așadar timișorenii ne provoacă la un festival ce revine la vechea formulă “7 zile de fest” și care după cum ei însuși afirmă se anunță a fi unul de mare anvergură.

Între timp în partea opusă a țării, și mai exact în Iași, Ligă Studenților Electrotehniști participă în “FestudIS” ediția a IX-a, în perioada 10-16 mai, cu proiecte de umor, divertisment și sport. Se vor desfășura proiecte de tradiție cum ar fi: “Liga se prezintă”. În cadrul acestui proiect fiecare organizație se prezintă într-un mod cât mai original posibil prin proiecție de imagini, filmulețe sau prezentări ale organizațiilor participante. Ideile cele mai bune și cele mai originale vor fi premiate,” sau “Umor Caritabil”, ediția a II a (…..) Prin acest proiect, organizatorii, își propun să ofere un sprijin celor care îl necesită cu ajutorul talentelor studenților ieșeni. Alături de colaboratori, Liga Studenților Electrotehniști va identifica persoanele care au nevoie de ajutor, fie ei copii sau batrâni,familii nevoiașe.Spectacolul va fi susținut de trupele de umor ale organizațiilor studențești din Iași alături de invitații acestora. Prin acest proiect dorim să promovăm studenții talentați din Iași. În cadrul spectacolului se vor licita obiecte oferite de sponsori și parteneri,realizate de organizatori din diverse materiale.” “Universitariada”,este ” un alt proiect de tradiție al Ligii Studenților Electrotehniști, ce are ca și scop întrunirea organizațiilor studențești într-o competiție sportivă, promovând fairplay-ul.”

În concluzie în orice parte a țării vă veți afla puteți lua parte la o serie de festivaluri promițătoare, în care veți găsi activități din domenii suficient de variate, pentru a “satisface” toate gusturile. Pentru mai multe detalii legate de program sau alte întrebări accesați site-urile acestora: www.chefest.ro, www.osut.org, www.osut.ro, www.ccsiasi.ro.

Share.

Leave A Reply