ANOSR continuă demersurile pentru a crește numărul locurilor în taberele studențești

0

În dimineața zilei de 25 aprilie 2019, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), formată din Bogdan Matei – ministrul tineretului și sportului, Remus Munteanu – secretar de stat cu atribuții în sectorul tineret, Cristina Andronic – subsecretar de stat și Bogdan Tălmaciu – consilierul ministrului. La această întâlnire s-au discutat aspecte care vizează domeniul de tineret, printre care și scăderea numărului de locuri în taberele studențești.

După ce ANOSR și-a exprimat public indignarea față de scăderea numărului de locuri din taberele studențești și a exprimat o serie de solicitări în acest sens (suplimentarea cu cel puțin 2.858 a numărului de locuri, expunerea pașilor pe care i-a demarat MTS pentru această acțiune, anunțarea datei intrării în vigoare a noilor modificări, Prioritățile României pentru Tineret în exercitarea Președinției României la Consiliul UE, precum și demisia ministrului tineretului și sportului), MTS a continuat să sfideze cerințele și necesitățile studenților, oferind doar răspunsuri vagi, care nu au adus clarificări sau justificări asupra acestor aspecte.

Ca urmare a sesizării unei comunicări deficitare cu reprezentanții MTS, întâlnirea de astăzi a luat forma unui dialog menit să încerce soluționarea principalelor deficiențe sesizate în numeroase rânduri de către ANOSR. Amintim în acest sens nu doar adresele trimise de federație și de organizațiile membre ale acesteia, dar și susținerea internațională venită din partea Organizației Europene a Studenților – ESU.

Ne susținem în continuare ideea referitoare la subvenția pentru cazare, care a suferit doar o creștere artificială, în prezent neexistând o evidențiere a îmbunătățirii condițiilor de cazare oferite studenților în aceste tabere la munte sau la mare. În ceea ce privește locurile oferite în taberele studențești, ANOSR a solicitat ca MTS să-și mențină asumările publice, anume acelea de a crește numărul de locuri și să prezinte public, în cel mai scurt timp, mecanismele prin care se va realiza acest lucru. Întrucât înscrierile în tabere au început deja, iar perioada efectivă a taberelor urmează să înceapă curând, este esențială soluționarea urgentă a acestui aspect de către MTS.

ANOSR cere creșterea numărului de locuri în tabere studențești

Share.

Leave A Reply