Liga Studenților din Galați spune NU politizării Casei de Cultură a Studenților!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) susține demersurile Ligii Studenților Galați (LSG) împotriva politizării Casei de Cultură a Studenților din Galați. În urma schimbării politice a directorului instituției cu o persoană fără experiență relevantă în domeniu LSG a organizat sâmbătă, 6 Aprilie, o acțiune de protest la care au participat studenți gălățeni dar și colegi din majoritatea centrelor universitare din țară, participanți la Trainingul Național de Reprezentare organizat de ANOSR. În situația în care Ministerul Tineretului și Sportului nu va reveni asupra deciziei luate studenții sunt hotărâți să continue și să intensifice acțiunile de protest.

„Ministerul Tineretului şi Sportului a abuzat de atribuţiile sale şi a dat undă verde politizării Caselor de Cultură ale Studenţilor, în întreaga ţară. Mecanismele folosite, într-un mod deplorabil, au constat atât în detaşări ale directorilor dintr-o instituţie în alta – forţându-i astfel să îşi depună demisia – cât şi substituirea directă a unui interimat cu un altul. Este intolerabil acest gest de politizare a unei instituţii care, în ultimii 10 ani, a devenit un reper de bune practici şi care a fost cea mai performantă instituţie de gen din România, în scopul înlăturării oricăror suspiciuni referitoare la tentativele de politizare a instituţiilor noastre de suflet” – a afirmat Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi (LSG).

„Casele de Cultură ale Studenților sunt instituții deosebit de importante și utile pentru viața studențească din orașele în care își desfășoară activitatea, atunci când sunt conduse de persoane care au experiența și competențele necesare. Este regretabil că la Galați, în pofida avertizării date de Liga Studenților din Galați, Ministerul Tineretului și Sportului a numit un director interimar fără experiență relevantă și deconectat de viața studențească și nevoile ei, evitându-se organizarea unui concurs public.” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR

 

Share.

Leave A Reply