Liderii studenților din Europa se reunesc în România

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) are onoarea de a fi gazda celei de a 62-a Adunări Generale a Organizației Europene a Studenților (en. Board Meeting of The European Students’ Union)” (BM ESU) ce va avea loc în București în perioada 19-25 aprilie 2012. Liderii naționali ai studenților din peste 38 de țări se vor întâlni pentru a dezbate situația actuală a sistemului de învățământ din Europa și pentru a propune soluții viabile la problemele pe care le vor identifica. Timp de o săptămână capitală României se va transforma în capitală europeană a studenților, punându-și la dispoziție toate atuurile sale.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a BM ESU va fi alegerea președintelui și a echipei de conducere care vor reprezenta la nivel internațional studenții din Europa timp de un an. De asemenea, va fi adoptat un nou plan de acțiune al Organizației Europene a Studenților, vor fi făcute ultime pregătiri premargatoare Conferinței Ministeriale Bologna, referitor la prioritățile studenților și vor fi adoptate poziții referitoare la criză economică, programul Erasmus for all al Comisiei Europene și alte probleme de actualitate.

Adunarea Generală va fi precedată de seminarul pe tema Finanțării invatamantulu Superior. în cadrul acestuia, liderii studenților vor analiza detalii ale funcționării sistemului de finanțare în diferite state și la nivel European și vor concepe împreună soluții la problemele existente în acest sens.

În așteptarea evenimentului internațional, studenții din toată țară sunt invitați să ia parte la activitățile organizate special pentru aceștia. Astfel, toți studenții care dețin un blog pot lua parte la concursul de eseuri “EduBlog”, la care sunt provocați să redacteze un articol pe tema Sistemul de Învățământ Superior din România în context internațional, și să propună îmbunătățiri problemelor sesizate.

Evenimentul este realizat cu susținerea următoarelor instituții/organizații: Comisia Europeană, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București, Agenția Romană de Asigurare a Calității în învățământul Superior (ARACIS), Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Europei de Sud-Est Lumină și Academia de Studii Economice.

Mai multe detalii despre eveniment și activitățile asociate puteți găsi pe www.bm62.esu-online.org.

Share.

Leave A Reply