Istoria NU trebuie uitată!

0

În urmă cu 22 de ani studenții au luptat, chiar și cu prețul vieții, pentru principii pe care le promovăm și noi azi – democrație și libertate. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, în calitate de continuator de drept al mișcării studențești, dorește să amintească studenților de azi de fenomenul Piața Universității și finalul tragic al acestuia – Mineriada din 13 – 15 Iunie 1990.

Fiind cea mai sângeroasă mineriadă, aceasta a lăsat în urmă pește 700 de răniți și cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața conform anchetei oficiale, deși mai multe anchete independențe indică un număr de pește 100 de decese. Toate acestea s-au întâmplat pentru că au avut curajul să apere idealurile Revoluției din 1989.

În semn de respect pentru victimele mineriadelor, pentru persoanele care și-au riscat viața în acele zile și pentru principiile pentru care au luptat, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și organizațiile membre organizează în mai multe centre universitare acțiuni de informare. Despre acestea puteți afla mai multe detalii pe pagină de facebook ANOSR.

TREBUIE să ne cunoaștem TRECUTUL pentru a putea REPREZENTA VIITORUL!

Share.

Leave A Reply