IRINA – Recunoscuta pentru consolidarea democrației românești

0

Societatea Timișoara i-a acordat, președintei Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România ( ANOSR), Ioana Irina Tudor , premiul “ION MONORAN”, pentru stăruința în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească.

Irina Tudor este cea mai tânără persoană care a câștigat vreodată acest premiu al Societății Timișoara, ea remarcându-se datorită capacității mari pe care o are de a mobiliza și îndrepta tinerii spre valorile democrației și participării.

În cadrul ceremoniei au fost desemnați și alți câștigători ai premiilor oferite de Societatea Timișoara: premiul “Ion Monoran” – Radu Filipescu (președintele Grupului de Dialog Social) și lui Florin Postolachi (președintele Asociației 15 noiembrie 1987 Brașov).

Premiul “Secera și Ciocanul” i-a revenit președintelui Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu pentru nerespectarea promisiunii de a pune în dezbatere, în Cameră, proiectul Legii Lustrației.

De asemenea, premiul “Alexandru Indries” – pentru contribuția avută prin intermediul cuvântului scris la dezvoltarea spiritului civic, i-a revenit lui Sorin Ioniță (cercetător și jurnalist) iar premiul “Punctul 12 al Proclamației de la Timișoara” – pentru promovarea principiilor Proclamației în diaspora i-a revenit Sandei Golopentia (scriitoare și profesoară cu domiciliul în SUA).

Membrii Societății Timișoara nu au acordat, acest an, premiul “Speranță” nimănui. Premiul ar fi marcat contribuția la instaurarea democrației și destrămarea structurilor neocomuniste din România.

Nominalizarea Irinei Tudor reprezintă atât o consecință a calităților personale, cât și o recunoaștere ANOSR la nivelul societății civile din România dar mai ales rolul important pe care ANOSR îl joacă în formarea valorilor și modelelor democratice în mișcarea studențească românească.

FELICITĂRI IRINA ȘI MULT SUCCES ÎN CONTINUARE!

REPREZENTĂM VIITORUL!

Share.

Leave A Reply