Întrunirea liderilor studenților din toată țara are loc primăvara aceasta la București

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizează în perioada 29 martie – 1 aprilie 2018, la București, Adunarea Generală a federației. Timp de 4 zile, peste 200 de studenți din organizațiile studențești membre din toată țara se vor reuni pentru a analiza activitatea, demersurile și reușitele de la preluarea mandatului din august 2017 și până în prezent, dar și pentru a discuta despre viitoarele inițiative și acțiuni.

Adunarea Generală va începe cu festivitatea de deschidere, care va avea loc vineri, 30 martie, începând cu ora 10:30, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București. După cum se cuvine, aceasta va aduce în prim plan invitați de seamă precum: Victor NEGRESCU, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Nicolae BURNETE, Ministrul Cercetării și Inovării, Liviu-Marian POP, Președinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Senatul României, Gigel PARASCHIV, Secretar de stat în cadrul Ministerului Educației Naționale, Remus MUNTEANU, Secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Nicolae ISTUDOR, Rector al Academiei de Studii Economice din București, Ioana BĂLTĂREȚU, Președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE) și Mihai DRAGOȘ, Președinte al Consiliului Tineretului din România (CTR). Rând pe rând, aceștia vor vorbi în fața auditoriului, aducând în prim plan relația dintre ANOSR și structura pe care o reprezintă.

Festivitatea este urmată de sesiunile formale ale Adunării Generale. În cadrul acestora, liderii studenților, reprezentanții organizațiilor membre ANOSR, vor analiza, alături de Biroul de Conducere, activitatea federației din cele peste șapte luni de zile ale acestui mandat. Vom privi obiecțiv asupra tuturor acțiunilor și demersurilor realizate în tot acest timp, și, bineînțeles, concluzionând asupra lor, vom putea trasa directivele pentru următoarea perioadă.

Adunarea Generală este organizată cu sprijinul Sindicatului Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică București (SiSC) și al Asociației Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune București (ASCIG) și în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei” din București (CCSS Tei), cărora le mulțumim.

„Adunarea Generală ANOSR reprezintă unul dintre cele mai importante foruri de dezbatere în domeniul învățământului superior din România. Analiza celor mai importante aspecte referitoare la sistemul universitar se va finaliza cu noi studii și analize, precum și cu poziționări care să contribuie la îmbunătățirea situației studenților din România. În cadrul Adunării Generale va exista, de asemenea, o dezbatere cu privire la istoricul mișcării studențești din țara noastră, desfășurată cu prilejul anului centenar. Reiterăm faptul că studenții reprezintă o categorie socială esențială în viața oricărei națiuni” – Marius DEACONU, Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply