Internship ANOSR – Adecco

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Adecco Resurse Umane au inițiat un program de internship comun. Acest program este parte componentă a programului ANOSR privind conectivitatea între mediul academic și cel privat. Programul de internship se va avea o durată de un an și se va desfășura inițial în centrul universitar Timișoara, dorindu-ne extinderea lui în toate orașele în care Adecco are filiale, iar ANOSR organizații membre.

Începând cu această lună, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Adecco Resurse Umane au inițiat un program de internship comun. Acest program este parte componentă a programului ANOSR privind conectivitatea între mediul academic și cel privat.

Adecco este în prezent una dintre primele 500 mari companii din lume și lider mondial în domeniul resurselor umane, având deschise peste 6600 de birouri în 75 de țări. Prezența Adecco în România contribuie la asigurarea succesului profesional într-o zonă în continuă schimbare caracterizată de o evoluție economică permanentă și creșterea constantă a numărului învestitorilor.

ANOSR este cea mai mare organizație natioanala studențească din România și singura recunoscută la nivel european, fiind membru cu drepturi depline în ESIB (forumul european al studenților). ANOSR reprezintă aproximativ 300.000 de studenți și reunește pește 50 de asociatii studențești, din cele mai importante centre universitare din țară. Abilitățile dobândite de tineri în activitățile derulate de organizațiile studențești, și în speță ANOSR, ne legitimează ca structură cadru necesară și suficientă pentru dezvoltarea abilităților de top management.

Programul de internship va avea o durată de un an și se va desfășura inițial în centrul universitar Timișoara, dorindu-ne extinderea lui în toate orașele în care Adecco are filiale, iar ANOSR organizații membre. Organizațiile studențești vor avea rolul de a structura și disemină informațiile privind ocuparea forței de muncă – prin statistici, newsletter, broșuri – dar și de a derula lunar diferite sesiuni de integrare profesională (interviu, CV, tehnici contactuale, conduită profesională, legislație). Totodată se vor organiza job-shop-uri, training-uri și seminarii urmărind conectivitatea între organizațiile studențești și mediul privat.

ANOSR și Adecco au început prezentul protocol ca un prim pas în sensul profesionalizării practicii studențești, și totodată a recunoașterii organizațiilor studențești, naționale și locale, drept un pilon important în dobândirea abilităților și competențelor profesionale și personale.

În învățământul superior din România se pune un accent foarte mare pe o teorie deseori învechită, iar partea practică este, de obicei, în urma practicilor din economie. În acest context, colaborarea ANOSR-Adecco urmărește să transforme în utilitate toată această pregătire teoretică prin intermediul acestui program de internship pentru studenți, relevant și profesionist.

Share.

Leave A Reply