Întâlnire ANOSR – MEdC

0

În urma întâlnirii din data de 19.09.2006 cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, ANOSR își declară nemulțumirea cu privire la întreruperea procesului normal de includere a studenților în: comisiile de investiții; comisia de elaborare a proiectului legii învățământului superior; ARACIS – “Metodologie de evaluare externă a învățământului superior”

“Considerăm că studenții nu sunt forța de muncă și nici actori pasivi, sunt parteneri decizionali și trebuie tratați ca atare” (Ligia Deca, Președinte ANOSR)

Neimplicarea reală a studenților în procesul decizional este în total dezacord cu normele și prevederile europene de care, se pare, ne îndepărtăm în mod “conștiincios”. Deși studenții sunt parte a procesului educațional și beneficiari ai acestuia constatăm că MEdC omite în mod constant această realitate.

În timpul întâlnirii, propunerile MEdC a făcut o serie de propuneri cu privire la: subvenția cămine cantine, obiective și reparații capitale în cadrul spațiului de învățământ, finanțarea proiectelor de master și doctorat, costurile de transport și ponderea criteriilor calitative în finanțarea universităților.

ANOSR a prezentant la rândul său diferite propuneri privind toate aceste aspecte urmând ca la întâlnirea din data de 12.10.2006 să avem o discuție finală cu reprezentanții MEdC în urma căreia să se atingă un numitor comun.

O nouă întâlnire între MEdC și federațiile studențești naționale legal constituite, în speță ANOSR, a fost stabilită pentru data de 12 octombrie 2006.

Share.

Leave A Reply