Înscrieri sesiunea de formare a studenților evaluatori ARACIS

0

În perioada 8-12 iulie 2019 va fi organizată la București, cu sprijinul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), o sesiune de formare în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior, pentru viitorii studenți evaluatori ARACIS.  

Dacă vor îndeplini criteriile de evaluare, studenții care vor fi formați în cadrul acestei sesiuni vor fi introduși în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți ARACIS (RNE-S) și vor putea participa la misiuni de evaluare externă a calității derulate de către agenție (evaluări ale programelor de studii universitare de licență, evaluări ale domeniilor de studii universitare de masterat, evaluări instituționale ale universităților, evaluări ale studiilor doctorale etc.).   

Acest tip de sesiune de formare este unul dintre cele mai importante și mai complexe derulate pentru studenții reprezentanți, abordând elemente ce țin de managementul și calitatea învățământului universitar, astfel că se recomandă participarea unor studenți care deja au experiență în domeniul reprezentării studențești.  

Înscrierea pentru participarea la  eveniment se face completând acest formular,  până cel târziu la data de 25 iunie 2019, ora 23:59. Locurile sunt limitate, astfel încât participanții vor fi selectați pe baza aplicațiilor și a experienței în reprezentarea studențească (cu alte cuvinte, completați cu răspundere formularul de mai sus).

De asemenea, acest proiect NU este însoțit de taxe de participare, iar masa și cazarea sunt asigurate de ARACIS și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), în Campusul USAMVB (Bd. Mărăști nr. 59), unde va avea loc și sesiunea de formare.

Toți participanții vor primi după finalizarea procesului de selecție o bibliografie ce va trebui parcursă înainte de sesiunea de formare.

În procesul de selecție a studenților vor avea prioritate participanții din domeniile slab reprezentante în acest moment în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți al ARACIS, care se regăsesc AICI.

 

Share.

Leave A Reply