Înscrie-te și tu la sesiunea de formare a studenților evaluatori ARACIS!

0

În perioada 26 februarie – 7 martie va fi organizată, în format hibrid, o sesiune de formare a studenților în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior, cu sprijinul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), pentru a le oferi pregătirea necesară în vederea dobândirii calității de student evaluator ARACIS și participării la misiunile de evaluare derulate de către agenție, dezvoltându-le cunoștințele în domeniu și stimulând creșterea implicării lor în acest proces. 

În  cazul în care participanții vor îndeplini criteriile de evaluare, aceștia vor fi introduși în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți ARACIS (RNE-S) și vor putea participa la misiuni de evaluare externă a calității derulate de către agenție: evaluări ale programelor de studii universitare de licență, evaluări ale domeniilor de studii universitare de masterat, evaluări instituționale ale universităților, evaluări ale studiilor doctorale etc.   

Înscrierea pentru participarea la eveniment se face completând acest formular,  până cel târziu la data de 19 februarie 2021, ora 23:59. Locurile sunt limitate, astfel încât participanții vor fi selectați pe baza aplicațiilor și a experienței în reprezentarea studențească. 

Acest tip de sesiune de formare este unul dintre cele mai complexe derulate pentru studenți în sfera educațională, abordând elemente ce țin de managementul și calitatea învățământului universitar, astfel că se recomandă participarea unor studenți care au deja experiență în domeniul reprezentării studențești.  

Sesiunea va începe cu o componentă online, în perioada 26-28 februarie. Componenta practică se va desfășura fizic, doar pentru studenții care îndeplinesc cerințele solicitate în urma sesiunii de formare online.  Partea practică va avea loc în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), în 2 serii distincte (1-4 martie, respectiv 4-7 martie). Repartizarea în una dintre cele două serii se va face în mod aleatoriu, cu asigurarea respectării normelor de distanțare socială și igienico-sanitare în vigoare. Din aceste considerente, menționăm că disponibilitatea participanților în perioada 1-7 martie este obligatorie. 

De asemenea, acest proiect nu este însoțit de taxe de participare, iar masa și cazarea sunt asigurate de ARACIS și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), în Campusul USAMVB (Bd. Mărăști nr. 59).

În procesul de selecție a studenților vor avea prioritate participanții din domeniile slab reprezentate în acest moment în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți al ARACIS, care se regăsesc AICI.

Share.

Leave A Reply