Începe o carieră în cercetare la Caravana EURAXESS!

0

Autobuzul EURAXESS – Researchers in Motion va sosi în BUCUREŞTI, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti în 3 noiembrie 2015 şi în Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa în 9 noiembrie 2015 cu informaţii despre joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să ne viziteze pe parcursul zilei, pentru a afla cum să găsească joburi în alte ţări şi cum să acceseze fonduri.

Autobuzul interactiv va dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care acestea îi pot ajuta să se angajeze şi să-şi înceapă cariera în cercetare. Un fotograf profesionist va oferi vizitatorilor fotografii standard pentru CV.

Autobuzul se va afla la locaţiile stabilite începând cu ora 10, aşa că veniţi să vedeţi cum puteţi găsi un job de cercetare în altă ţară sau cum puteţi accesa fonduri!

Această oprire face parte dintr-un tur EURAXESS de 2 luni – în cursul turului se vizitează 34 de oraşe din 16 ţări. Autobuzul EURAXESS oferă studenţilor şi tinerilor cercetători acces direct la serviciile oferite de EURAXESS. Urmăriţi caravana pe Facebook şi pe Twitter!

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă European Research Area (ERA) şi oferă cercetătorilor care doresc să urmeze o carieră în Europa acces la o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă. EURAXESS Jobs oferă un portal unic pentru posturi de cercetare în întreaga Europă şi nu numai. De asemenea, cercetătorii îşi pot încărca CV-urile, putând fi contactaţi apoi de către potenţiali angajatori. EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o altă ţară europeană. EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă, iar EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.

“Uniunea Europeană: Ajutăm cercetătorii să găsească joburi”

Date şi cifre

  • EURAXESS este o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de ţări participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de servicii oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul constituie un punct unic de acces la informaţi dincolo de graniţele naţionale.
  • EURAXESS a răspuns, până la ora actuală, la solicitările a peste 900 000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de şedere, la cazare, școli, aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale.
  • Site-ul EURAXESS a înregistrat o creştere constantă a numărului de vizitatori. În 2015, aproape 1 900 000 de vizitatori unici au vizualizat site-ul de circa 6,8 milioane de ori.
  • În 2015 au fost publicate peste 42 000 de oferte de angajare.
  • Peste 8 300 de organizaţii de cercetare, companii, universităţi şi IMM-uri s-au înregistrat pe EURAXESS Jobs.
  • 35 500 de cercetători s-au înregistrat, iar dintre aceştia 16 000 şi-au făcut CV-urile disponibile pentru potenţialii angajatori

Pentru mai multe informaţii:

Share.

Leave A Reply