Încă un pas până la acordarea burselor și pe perioada vacanțelor

0

Legea nr. 137 din 13 iunie 2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, care, în urma demersurilor ANOSR, reglementează alocarea fondului pentru burse studențești pentru întreg anul universitar (12 luni), a fost promulgată de Președintele României prin Decretul nr. 536 din 12 iunie 2017 și publicată în Monitorul Oficial nr. 444 din 14 iunie 2017!

ANOSR a transmis astăzi Ministerului Educației Naționale (MEN) propunerile pentru modificarea în consecință a Ordinului de Ministru nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, astfel încât studenții să poată beneficia de burse inclusiv pentru perioada vacanțelor.

Solicităm Ministerului Educației Naționale să modifice de urgență Ordinul de Ministru nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, pentru a fi în consecință cu modificarea adusă de Legea nr. 137 din 13 iunie 2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative la art. 223, alin. (9 1) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, în așa fel încât studenții să poată beneficia de burse pe întreaga perioadă a anului universitar, inclusiv pe perioada vacanțelor, încă din acest an universitar (adică încă din această vară).

Așadar, legea care stabilește că fondul pentru bursele studențești se alocă pentru întreg anul universitar (12 luni) e de acum în vigoare, iar ANOSR face toate demersurile necesare pe lângă Ministerul Educației Naționale pentru a fi modificat de urgență Ordinul de Ministru care reglementează criteriile de acordare a burselor, astfel încât universitățile să poată acorda burse studențești inclusiv pe perioada vacanțelor.

Vă reamintim că, în urma demersurilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Camera Deputaților a adoptat în data de 16.05.2017 amendamentul propus de federație la Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, prin care fondul pentru burse și protecție socială a studenților se va acorda pentru întreaga durată a unui an universitar (12 luni).

Astfel, în urma acestor acțiuni, a mai rămas un singur pas legislativ pentru ca bursele să fie acordate și pe perioada vacanțelor! Ne exprimăm speranța că acesta va fi parcurs cât mai rapid, iar studenții din întreaga țară vor beneficia de burse și în această vară.

AICI puteți să consultați propunerile ANOSR pentru modificarea Ordinului Ministrului Educației Naționale nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență.

Share.

Leave A Reply