În vacanță, dezbatem legile educației!

0

În perioada 30 iulie 2 august la Săliște în județul Sibiu se desfășoară o nouă ediție de SummerCamp ANOSR. În cadrul acestei ediții, peste 250 de tineri vor dezbate pe diverse teme, cea mai importantă fiind setul de legi ale educației, în calitate de reprezentanți legitimi ai studenților. Aceste dezbateri vin în completarea discuțiilor pe marginea legilor învățământului începute în luna Iunie. Astfel, după zeci de dezbateri online, 7 zile de întâlniri la Timișoara a venit rândul SummerCamp ANOSR. Discuțiile vor continua apoi în celelalte centre universitare mari, pentru a dezbate cât mai amplu setul de legi, oferind o perspectivă cât mai amplă asupra educației, din partea studenților.

Ideea de la care toate edițiile SummerCamp ANOSR pleacă, este faptul că educația este cel mai prețios bun pe care o persoană îl poate deține. Ea poate face diferența între un cetățean activ și un cetățean pasiv, între o persoană care poate aduce plus valoare vieții și o persoană care doar consumă, între o țară dezvoltată și una mai puțin dezvoltată.

Totodată, ca reprezentanți ai studenților, suntem responsabili să conștientizăm studenții de viitorul pe care și-l construiesc. Noi considerăm că traseul educațional al fiecărui student din România trebuie să fie adus la nivel de „Artă”. Așadar, am ales să dedicăm acest eveniment conceperii de mecanisme și rețele prin care organizațiile studențești, membre ANOSR să dezvolte proiecte și inițiative pentru rezolvarea acestei probleme.

Share.

Leave A Reply