Gala Profesorului Bologna, la a X-a ediție, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

2

Vineri, 19 mai 2017, la București, va avea loc, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, a zecea ediție, aniversară, a Galei Profesorului Bologna, proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Gala Profesorului Bologna este proiectul prin care, de zece ani, studenții din România au ocazia să își exprime respectul, recunoștința și aprecierea pentru acele cadre didactice universitare care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele lor, care îi sprijină și le devin modele, acele exemple de bună practică din comunitatea academică, oameni pasionați de educație, buni specialiști în domeniul lor, „profi tari” care luminează minți și formează caractere. Acestora le este decernată distincția Profesor Bologna, singurul titlu acordat cadrelor didactice exclusiv de către studenți – cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

Anul acesta, distincția Profesor Bologna va fi decernată pentru 120 de cadre didactice din 23 de universități, respectiv 13 centre universitare, în cadrul unei gale ce va avea loc în sala „C. A. Rosetti” a Palatului Parlamentului, în data de 19 mai 2017, începând cu ora 18:00. Astfel, Comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la un număr total de 859 de cadre didactice care au primit această distincție în cele zece ediții ale proiectului.

Studenții din întreaga țară au avut ocazia ca în perioada 27 februarie – 19 martie 2017 să își nominalizeze profesorii pe care îi consideră „tari”, pe site-ul www.profitari.ro, înregistrându-se 389 de propuneri unice. Ulterior, studenți special pregătiți de ANOSR au monitorizat activitatea cadrelor didactice propuse, verificând dacă acestea corespund profilului Profesorului Bologna și, astfel, stabilindu-se lista finală cu cei care vor primi distincția în acest an.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj celei de-a X-a ediții a Galei Profesorului Bologna ca simbol al susținerii față de inițiativa studenților de a-i recunoaște pe acei profesori care îi inspiră.

            Agenda celei de-a X-a ediții a Galei Profesorului Bologna cuprinde:

 • Festivitatea de deschidere a Galei Profesorului Bologna – 19 mai 2017, ora 09:45, Palatul Cotroceni;
 • Ateliere de lucru având ca temă cariera didactică, organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare „România Educată” derulată de Administrația Prezidențială, la care vor participa Profesori Bologna și studenți din organizațiile studențești membre ANOSR din întreaga țară. Acestea vor cuprinde trei subteme: formarea inițială a cadrelor didactice, formarea continuă a cadrelor didactice și criteriile de evaluare și promovare a cadrelor didactice. Rezultatele acestor dezbateri vor fi deosebit de valoroase în contextul creionării unei noi viziuni pentru sistemul de învățământ din România.
 • Gala de decernare a distincţiilor „Profesor Bologna” – 19 mai 2017, ora 18:00, Sala „C. A. Rosetti”, Palatul Parlamentului.

Ediția a X-a a Galei Profesorului Bologna se derulează cu sprijinul Administrației Prezidențiale, Ministerului Educației Naționale, Universității din București, Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universității Politehnica București și al Asociației Studenților de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București (AS-SAS).

Mulțumim tuturor profesorilor care își fac meseria cu drag, care sunt exemple pentru studenții lor și care contribuie continuu la dezvoltarea învățământului românesc! Sistemul educațional românesc are nevoie de oameni precum Profesorii Bologna!

[pdfviewer width=”600px” height=”849px” beta=”false”]https://old.anosr.ro/wp-content/uploads/2017/05/profi2017.pdf[/pdfviewer]

 

Share.

2 comentarii

 1. Radu Nechita on

  Bună ziua,

  Există o arhivă/listă a câștigătorilor din trecut?

  Cu mulțumiri,

  Radu Nechita.

Leave A Reply