Forumul Organizațiilor Studențești din România, 5-10 august 2012, Cluj-Napoca

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) are plăcerea de a vă invita la deșchiderea celei de-a VII-a ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), care va avea loc în perioada 5 – 10 august în Cluj-Napoca.

FOSR este cel mai important eveniment al ANOSR, scopul acestuia fiind realizarea unui cadru de dezbatere a subiectelor educaționale și sociale importante pentru studenți, facilitând în același timp schimbul de bune practici între organizațiile studențești. În acest an în jur de 150 de reprezentanți ai studenților proveniți din pește 70 de organizații studențești din țară vor căuta soluții la probleme precum finanțarea educației, participarea studenților la luarea deciziilor în universități și în afară lor, dar și angajabilitatea tinerilor, în special în unele sectoare de interes național – educația și sănătatea. Rezultatele dezbaterilor vor fi transpuse și în o serie de propuneri de modificare a legislației în vigoare, urmând că acestea să fie propuse spre asumare actualilor parlamentări său candidaților la alegerile din toamnă. Tot aici, studenții vor analiza implementarea Statutului Studentului. Acesta a fost elaborat, promovat și supus dezbaterilor timp de peste cinci ani de către ANOSR înainte de adoptarea sa, la finalul lunii Martie 2012. Analiza va viza măsură în care prevederile sale sunt deja aplicate și au efecte asupra studenților români.

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 5 august la Auditorium Maximum Cluj-Napoca (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 3-5), începând cu ora 14:00, unde sunt așteptați: Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Rectori ai universităților din Cluj-Napoca și reprezentanți ai autorităților locale. Evenimentul se va desfășura în cadrul mai multor universități Clujene, iar la finalul sau, pe data de 10 August, va avea loc o conferință de presă în cadrul căreia vor fi anunțate rezultatele dezbaterilor.

Organizatorii acestei ediții sunt: Asociația Studenților de la Business (ASB), Asociația Studenților Psihologi din România (ASPR), Asociația Studenților Universității de Artă și Design (ASUAD), Federația Asociațiilor Studențești din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (FAS-USAMV), Organizația Studenților Economiști (OSE), Organizația Studenților Farmaciști (OSF), Organizația Studenților Universității Babes-Bolyai (OSUBB),  Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT), Sindicatul Studenților Europeniști (SSE).

Parteneri: Universitatea Babeș Bolyai, UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, MAI – Instituția Prefectului – Județul Cluj, Centrul de Cultură Urbană Casino, Visit Cluj, Turnul Croitorilor

Sponsori principali: Tocaroba, ANST, qual media, impress, iquest

Sponsori: Nova Taxi, PMA invest, Golden Tulip, Lemnul Verde

Share.

Leave A Reply