Festivalul Studențesc “Arta coboară pe plajă”

0

În perioada 3-10 august în stațiunea Venus se va desfășura prima parte a festivalului “Arta coboară pe plajă”, și anume “Summer Campul ANOSR”. În cadrul evenimentului vor avea loc: “Summer Camp ANOSR”, “Ecoassist” și “Festivalul studențesc de artă în materiale neconvenționale”.

Primul eveniment: “Summer Camp-ul ANOSR” se va desfășura între 3-10 august, și va aduna aproximativ 200 participanți din toată țară, cazarea făcându-se în corturi de armată, ce vor fi amplasate pe plajă. Proiectul “EcoAssist” are ca scop ecologizarea plajei pe care se va desfășura festivalul, montându-se prize albastre, galbene și portocalii pentru adunarea selectivă a deșeurilor…

“Festivalul studențesc de artă în materiale neconvenționale” se va desfășura în perioada 3-10 august pe aceeași plajă din Venus. Specificul evenimentului este creația artistică, informarea și sensibilizarea publicului larg către acest gen de artă. Festivalul are trei secțiuni: pictură și grafică, artă fotografică și sculptură. Fiecare secțiune cuprinde: expunere (pictură, grafică, artă fotografică, proiecție film) și concurs (pictură, grafică, artă fotografică, sculptură în materiale neconvenționale ).

Tema din acest an este intitulată “Începuturile lumii”, iar probele au ca prioritate promovarea tinerilor artiști dar și educarea publicului larg în spiritul civic și al păstrării armoniei ecosistemului plajelor. În cadrul acestei ediții se încurajează așadar “creația și spiritul ecologist”.

Share.

Leave A Reply