Festivalul național “Serile Teatrului Studențesc”

0

În perioada 03-05 mai 2010, are loc a XII-a ediție a Festivalului Național „Serile Teatrului Studențesc”. Patru trupe de actori amatori vor urca pe scenă în primele două zile, urmând ca în cea de-a treia zi să joace o trupă de actori profesioniști. Pe parcursul evenimentului, actorii amatori vor putea participa la workshop-uri, îndrumați de profesori ai distinsei Universități Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, putând astfel să descopere noi taine ale actoriei, și, de asemenea, vor reuși să interacționeze mai bine într-un mediu familiar. Evenimentul care se va desfășura la Teatrul Mic este organizat de Sindicatul Studenților din Cibernetică – Academia de Studii Economice din București.

Tema festivalului din acest an este „Personajul la feminin”. Fiecare trupă va avea la dispoziție 45 de minute să-și etaleze aptitudinile actoricești pentru a impresiona juriul. Acesta va fi format din o actriță, un actor, un critic, un regizor, un scenarist și un scenograf, toți prezențe consacrate din lumea actoriei. Ultima zi va fi dedicată decernării premiilor; se vor acorda premii pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor, atât într-un rol principal, cât și într-un rol secundar, precum și pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, premiul publicului și premiul generic ambient (costume/decor/muzică). Atât trupele participante, cât și publicul prezent vor putea urmări o trupă profesionistă încheind seara.

Program:

Luni, 03 mai 2010, ora 18.00

1) Arca lui Noe București – “Veronica nu se hotărăște” de Andreea Chindris și Alexandra Băcanu

2) Chapeau bas – “Two man show – Oul judecă gaina” de Iustin Galea

Marți, 04 mai 2010, ora 18.00

1) Arca lui Noe Cluj – ”Prostii sub clar de luna” de Teodor Mazilu

2) Ludic – “Poem irlandez pentru vioară și suflet” de John Kendrick

Miercuri, 05 mai 2010, ora 18.00

1) Festivitatea de premiere

2) Trupa UNATC – “Un cuplu ciudat” de Neil Simon

De asemenea, pe site-ul evenimentului, studenții sunt așteptați să voteze cei mai buni tineri actori români.

Parteneri: ASE, Senatul Studențesc, ANOSR, CROS, LEAP, Teatrul Mic, CCSB, CenF, UNATC.

Sponsori: Diverta, RTC Proffice, JIDVEI, TRITONIC, XIDE.

Parteneri media: 9am.ro, artactmagazine.ro, bookblog.ro, bucureșteni.ro, campusnews.ro, casamea.ro, evenimentestudentesti.ro, hipmag.ro, lumebuna.ro, metropotam.ro, neogen.ro, regielive.ro, roportal.ro, studenție.ro, Ambition, România Liberă, Teen Press, Radio3Net, Radio România Cultural, Music Channel.

Pentru mai multe informații vizitați site-ul: www.sisc.ro/serileteatruluistudentesc

Share.

Leave A Reply