Esti student? Esti blogger? Fii cu ochii pe ei și câștigă o tabletă Samsung

0

Alianța pentru o Românie Curată organizează în perioada 2-22 decembrie un concurs de monitorizare a practicilor de bună guvernare din universități.

Știi ce se întâmplă la tine la universitate? Ești cu ochii pe ei? Dacă sunteți învețiți într-o universitate care încalcă principiile transparenței , eticii și bunei guvernări , puteți lua măsuri.

Monitorizează tot ce se întâmplă și scrie-ne. Înscrieți în perioada 2-22 decembrie un text / fotografie / video pe platforma student.romaniacurata.ro. Pe 25 decembrie am primit trei dintre cele mai relevante texte, fotografii și video cu trei tablete Samsung Galaxy Tab2.

Despre ce

Dacă nu știți de unde să începeți, pune-ți câteva întrebări:

  • Bugetul universității e afișat public? Cât de transparente sunt cheltuie taxele de cămin?
  • Există cazuri de corupție, abuz de putere, discriminare și plagiat în universitatea ta? Dar un sistem prin care pot fi raportate și rezolvate?
  • Sunt publicate toate informațiile de interes public pe site-ul universității ?
  • Cât de transparent se acordă bursele? Cât de transparente sunt calculate taxele de studiu?
  • Cât de echitabil și corect se aplică regulile și sancțiunile?
  • Universitatea se interesează să afle ce probleme au studenții?
  • Ce se întâmplă cu cererile depuse la registratura universității? În timp ce primesc răspuns?
  • Au existat campanii de descurajare a corupției?
  • Cum sunt aleși reprezentanții studenților? Există criterii impuse de universitate sau cazuri de incompatibilitate a funcțiilor?

Toate aceste întrebări reprezintă temele perfecte de monitorizare a bunei guvernări din universitatea ta. Sunt chiar mult mai multe de-atât. Investighează, documentează și postează! 

Cum participi

Dacă doriți să vă înscrieți, trimiteți-ne un e-mail cu tema propusă și datele de contact (numele, prenumele, anul și facultatea la care vă invitați, adresa de e-mail și numărul de telefon) la concurs.studentarc@romaniacurata. ro. Vă vom ajuta să creați un cont pe  student.romaniacurata.ro. Acolo puteți să postați articolul, în categoria Concurs . Dacă textul tău este aprobat de unul dintre moderatorii noștri, vei primi un e-mail cu toate datele despre campania ta de monitorizare. Să susținem informațiile pe tot parcursul campaniei.

Cine câștigă?

Cu cât te implici mai mult în campanie, cu atât ai mai multe șanse să câștigi. Alege-ți o temă relevantă. Cele mai bune texte, fotografii și video sunt cele originale care arată ce se întâmplă în universitatea ta și ajung să fie distribuite masiv prin social media . Cei trei câștigători vor fi desemnați la încheierea perioadei de desfășurare a concursului, pe 25 decembrie, de către juriul alcătuit de Societatea Academică din România și ANOSR.

La cererea participanților, identitatea acestora poate fi protejată prin anonimat. Student România Curată este o inițiativă a Alianței pentru o Românie Curată , în colaborare cu Ambasada Statelor Unite și ANOSR.  

Share.

Leave A Reply