De ziua internațională a studenților, ne vrem drepturile!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România va demara joi, 17 noiembrie 2011, cu ocazia zilei internaționale a studentului, acțiuni de protest în toată țara cu privire la modul în care Ministerul Educației tratează drepturile studenților din România.

Drepturile incluse în Statutul Studentului sunt un pas înainte spre atingerea unui prag de normalitate în învățământului superior din România. Nu mai există niciun argument logic sau declarat ca Statutul Studentului să nu fie adoptat, deși Legea Educației prevede foarte clar că acesta trebuia să devină realitate de câteva luni. Această lipsă de interes din partea Ministrului Educației dovedește că studenții nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui.

Drept răspuns, ANOSR organizează acțiuni de protest în marile centre universitare din țară, cu ocazia zilei internaționale a studentului. Joi, 17 noiembrie, studenții din România își vor exprima dezaprobarea față de ignorarea drepturilor lor în metode cât mai diverse și inedite, programul detaliat al acțiunilor fiind prezent mai jos :

București

Academia de Studii Economice – Flash-mob- “Marșul tăcerii”, începând din față clădirii facultății de Cibernetică (ora 13:00)

Universitatea București – Flash-mob – “Drepturile studenților în aer” și informarea permanentă a studenților, în fața facultății de Drept (ora 15:00)

Universitatea Politehnica – Postarea de afișe, bannere și amplasarea unui panoupe pe care studenții isi vor scrie drepturile pe care le consideră cele mai importante. (Începând cu ora 13:00)

Baia Mare

Flash-mob în față căminelor în semn de protest (începând cu ora 14:00)

Cluj

Conferință de presă , ora 10:00 ,sediul OSUBB – strada Pastorului, nr. 11

Flash-mob în fața Casei de Cultura a Studenților din Cluj Napoca, amplasarea de “wall-uri” pentru ca studenții să își scrie drepturile pe care le consideră importante, aceștia își vor “dona” pixuri pe care le vor transmite către MECTS pentru a semna Stuatutul Studentului.

Constanța

Amplasarea de bannere și afișe în corpurile Universității

Galați

Flash-mob în fața Prefecturii Galați (începând cu ora 20:00)

Iași

Flash-mob pentru drepturile studenților, în fața Casei de Cultură a Studenților din Iași (ora 13:00)

Sibiu

Studenții vor “dona” pixuri pe tot parcursul zilei, în corpurile Universității, și le vor transmite Ministerului Educației pentru a semna Statutul Studentului.

Suceava

Flash-mob în fața cantinei universității (începând cu ora 12:00)

Petroșani

Flash-mob în universitate (începând cu ora 11:30)

Timișoara

Universitatea de Vest – Arborarea de bannere și steaguri inscripționate pe Universitate și împărțirea de banderole studenților (începând cu ora 9:00)

Universitatea Politehnica din Timișoara – Amplasarea de bannere pe universitatea, (începând cu ora 12:00)

”Studenții din România nu mai pot păstra tăcerea când vine vorba de drepturile lor. Statutul Studentului este documentul nostru, al tuturor studenților din România, iar adoptarea sa a fost amânată de mult prea multe ori pentru a mai rămâne indiferenti. Deși suntem tratați cu indiferență, nu vom răspunde la fel, ci vom lupta de ziua noastră, pentru drepturile noastre ! ” – Daniela Alexe, Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply