De astăzi studenții și elevii pot procura carduri contactless pentru abonamente lunare la metrou

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a inițiat până în prezent numeroase demersuri în vederea asigurării unor servicii de calitate pentru studenți în cazul transportului cu metroul.

În luna octombrie a acestui an, ANOSR a purtat discuții cu reprezentanții Metrorex SA, solicitând punerea în circulație a cardurilor de tip contactless în 2020, cu prioritate pentru elevi și studenți. METROREX a anunțat în data de 23 decembrie a.c. lansarea acestor carduri, onorând astfel angajamentul asumat.

Astfel, METROREX începe distribuirea cardurilor contactless pentru abonamentele lunare ale elevilor și studenților în casieriile speciale, după cum urmează:

  • Universitate, începând cu 24.12.2020;
  • Piața Unirii, începând cu 28.12.2020;
  • Piața Unirii 2, începând cu 29.12.2020;
  • Gara de Nord 1, începând cu 30.12.2020.

METROREX precizează că începând cu luna ianuarie a anului 2021, cardurile contactless pot fi procurate de către elevi și studenți de la toate casele speciale.

Pentru mai multe detalii privind acest aspect, vă invităm să consultați următorul link: http://www.metrorex.ro/_read664-1.

În continuare, ANOSR depune eforturi pentru ca studenții să poată achiziționa bilete și abonamente la preț redus prin toate automatele de vânzare, militând, de asemenea, pentru reducerea birocrației și a timpului de așteptare la casele de bilete!

„METROREX este un nou furnizor de servicii publice care se aliniază tendințelor de a accelera ritmul de digitalizare în contextul pandemic. Desigur, adevărata schimbare în acest domeniu se va realiza atunci când orice student va putea achiziționa abonamente sau bilete la preț redus de la orice casă de bilete sau automat de vânzare din stațiile de metrou. ANOSR va menține dialogul cu Metrorex pentru pașii necesari acestei măsuri în cadrul strategiei mai largi a federației pe componenta de digitalizare” a declarat Horia-Șerban ONIȚA, președintele ANOSR.

Share.

Leave A Reply