Dan Dumitrescu (PER)

“Dragă Ana,

Am vorbit astăzi despre tine în timpul emisiunii “Ultima Oră” la Romania TV. Te-am prezentat ca fiind candidatul ideal, pe care, din păcate, nu-l vom avea niciodată invitat într-o dezbatere electorală. Voi încerca să vorbesc despre tine de fiecare dată când voi avea ocazia. MERIȚI.

Am parcurs cu atenție scrisoarea deschisă – Studenți pentru viitorul României. Ai dreptate, ar fi multe de făcut. Din păcate nu se pot face toate.
În calitate de candidat al Partidului Ecologist Roman, îți spun acum ce cred eu că s-ar putea face/legifera.
După cum bine se știe, fiecare firmă sau persoană fizică poate direcționa 2% din impozitul pe profit/venit către entități nonprofit. Aceasta înseamnă că statul român acceptă ca posibilă situația ca, în totalitate, acești bani să nu-i mai fie la dispoziție. Realitatea este că doar o mică parte din aceste potențiale resurse financiare sunt direcționate astfel de către contribuabili.

Propunerea mea si a noastră, a ecologiștilor PER, este ca sumele nedirecționate de către contribuabili să fie în mod automat puse la dispoziția Ministerului Educației cu obligația expresă și inviolabilă de a fi utilizate pentru sustinerea și dezvoltarea locurilor de cazare din căminele studențești.

Alocarea acestor fonduri, în cunatum de cca. 80-90.000.000 Euro, s-ar face pe două direcții:

a) 25% din cuantum va suplimenta și susține fondul alocat pentru subvenția cămin-cantină;

b) 75% din cuantum va fi investit în construcția de noi cămine studențești.

Sunt sigur că alocarea acestor resurse suplimentare va fi un prim pas (chiar dacă mic) către o viață mai bună pentru studenții noștri.”