În urma demersurilor ANOSR, sumele alocate pentru Programul Național „Tabere Studențești” au crescut!

0

În după-amiaza zilei de 2 mai 2019, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) formată din Bogdan Matei – ministrul tineretului și sportului și Bogdan Tălmaciu – consilierului ministrului, subiectul principal abordat în timpul întâlnirii fiind Programul Național „Tabere Studențești” 2019.

În data de 10 aprilie 2019, Ministerul Tineretului și Sportului publica metodologia privind Programul Național „Tabere Studențești” 2019 și anunța, spre dezamăgirea studenților, o scădere a locurilor de tabere cu aproximativ 30%. ANOSR a avut mai multe poziționări publice prin care a demonstrat necesitatea acestui program dar și neglijența MTS față de componenta de tineret, prin toate acțiunile sale de până acum.

Amintim că, deși ANOSR a cerut suplimentarea cu cel puțin 2.858 a numărului de locuri, concluzia dialogului purtat astăzi a fost că va exista o suplimentare de 1.020.000 lei pentru bugetul programului, care va permite o creștere cu 1.529 de locuri alocate. În acest fel, MTS va pune la dispoziția studenților din întreaga țară un număr total de 8.671 de locuri de tabără în Programul Național „Tabere Studențești” 2019. În continuare, vom supraveghea foarte atent desfășurarea programului, întrucât nu există o corelare concretă a creșterii subvenției pentru cazare cu creșterea calității condițiilor de cazare. În plus, ANOSR a semnalat, încă din luna octombrie a anului 2018, faptul că există probleme mari privind neconcordanța dintre subvenția de 40 lei/zi pentru masă și prețurile practicate, studenții suportând costuri suplimentare.

ANOSR va continua să ofere, pentru al șaselea an consecutiv, cel puțin 90 dintre locurile de tabără pe care le va primi de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru studenții proveniți din categoriile socio-economice dezavantajate și subreprezentate din sistemul de învățământ românesc.

Share.

Leave A Reply