Conducerea USAMV Cluj – Napoca încalcă Legea, propriile regulamente, și îi ignoră complet pe studenți

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în calitate de reprezentant al studenților solicită Ministerului Educației să ia măsuri cu privire la încălcarea Legii, a proprilor regulamente și a comportamentului total împotriva studenților în contextul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Abuzurile sunt sesizate de către studenții universității prin intermediul Federației Asociațiilor Studențești din USAMV Cluj-Napoca, structură reprezentativă la nivel de universitate și membră a ANOSR. 

ANOSR consideră inadmisibil faptul că într-o universitate cu grad de încredere ridicat oferit de către ARACIS, conducerea acesteia să nu fie capabilă să își trateze studenții cu respect indiferent de opiniile critice și să se preteze inclusiv la presiuni informale pentru a-și impune punctul de vedere.

În acest context, FAS-USAMV prin intermediul ANOSR sesizează:

–    încălcarea flagrantă a Legii Educației cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor pentru structurile de conducere

–    implicarea directă a cadrelor didactice în procesul de desfășurare a alegerilor pentru studenții reprezentanți

–    încălcarea articolelor Statutului Studentului publicat în M.O. nr. 225 din 4 aprilie 2012 cu privire la incompatibilitățile funcției de student reprezentant

–    încălcarea propriilor regulamente în ceea ce privește repartizarea locurilor în Senat

–    lipsă oricărei colaborări cu organizațiile studențești reprezentative

ANOSR atrage atenția USAMV Cluj că o universitate trebuie să își respecte în primul rând studenții chiar dacă aceștia au opinii contrare conducerii universității iar presiunile informale sunt specifice altui deceniu și în niciun caz contextului democratic pe care o universitate trebuie să îl promoveze!

ANOSR solicită de urgență delegarea de către MECTS a corpului de control al Ministrului pentru a evalua problemele sesizate de către studenți precum și dispunerea de note către Senatul USAMV pentru a sancționa pe cei în cauză.

Share.

Leave A Reply