Concurs de promovare a proiectului ”Universități de Vară pentru Elevi”

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România(ANOSR), în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor(CNE), organizează un concurs de creativitate prin care își propune să premieze cele mai bune idei de promovare a alegerii informate a facultății potrivite de către elevi prin intermediul proiectului ”Universități de Vară pentru Elevi”. Concursul își propune să aleagă 3 clipuri video câștigătoare care vor deveni clipurile oficiale ale proiectului și vor fi premiate fiecare cu câte 300 de lei. De asemenea, după anunțarea câștigătorilor, toate clipurile video vor fi postate pe pagina de facebook a proiectului, iar cel mai popular va fi răsplătit cu alți 300 de lei.

Proiectul ”Universități de Vară pentru Elevi” reprezintă cel mai complex demers național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România. În proiect sunt angrenate 14 universități din 10 centre universitare în cadrul cărora elevii vor putea participa la cursuri și seminarii, vor da examene și vor trăi studențește. Toate informațiile despre proiect să găsesc pe site-ul www.universitatipentruelevi.ro .

CINE POATE PARTICIPA?

În cadrul acestui concurs, orice elev va putea realiza un clip video de promovare a proiectului ”Universități de Vară pentru Elevi”, indiferent de orașul din care vine sau din clasa din care face parte. Clipurile video pot fi realizate de o singură persoană sau de o echipă de până la 4 persoane. O persoană sau o echipă poate realiza până la 3 clipuri video pe care le poate înscrie în concurs.

De asemenea, la concurs pot partipa și studenți, cu condiția ca în echipa de realizare să fie și minim 1 elev.

! Nu trebuie să fii expert sau calificat în PR, design sau marketing, e suficient să fii pasionat de arta prelucrării video și să fii creativ!

 

CUM POT PARTICIPA?

Realizează un clip video de promovare a proiectului ”Universități de Vară pentru Elevi” și trimite-l până pe 17 iunie (ora 16:00) pe adresa de e-mail office@anosr.ro cu titlul mailului ”Pentru concurs UVE” și astfel te înscrii în cursa pentru câștigarea celor 3 premii puse în joc de organizatorii concursului.

Dacă clipul video la care ai lucrat depășește dimensiunile permise pentru atașamente pe mail, îl poți încărca pe un site de transfer și ne poți trimite linkul de descărcare pe adresa de e-mail menționată mai sus.

De asemenea, în corpul mailului vor trebui trimise datele de contact ale persoanei sau echipei care a realizat clipul video (nume complet, oraș, adresă de e-mail și număr de telefon).

! După trimiterea clipului video vei primi un mesaj de confirmare din partea organizatorilor în maxim 24 de ore prin care ți se va spune dacă e totul în regulă sau dacă sunt probleme tehnice legate de vizionarea filmului.

 

CUM TREBUIE REALIZAT CLIPUL VIDEO?

Clipul video trebuie să fie de minim 1 minut și de maxim de 1 minut și 30 de secunde (cu marjă de 5 secunde) și trebuie realizat în unul din formatele: .avi, .wmv, .mp4 sau .flv .

Poți folosi orice program de editare care îți pune în valoare creativitatea, singura condiție fiind să incluzi în clip următoarele elemente:

–          Logo-ul ”Universități de Vară pentru Elevi”;

–          Sigla ”Universități de Vară pentru Elevi”

–          Sigla ANOSR;

–          Sigla CNE;

–          Link-ul proiectului ( www.universitatipentruelevi.ro ).

! Arhiva cu siglele o găsești aici . 

CUM SE VA FACE SELECȚIA CLIPURILOR VIDEO CÂȘTIGĂTOARE?

Selecția celor 3 clipuri câștigătoare se va face de către o comisie formată din reprezentanți ai ANOSR și CNE care va urmări următoarele:

–          Creativitatea ideii din spatele clipului video;

–          Originalitatea mesajelor transmise;

–          Calitatea design-ului;

–          Relevanța mesajelor transmise în acord cu obiectivele propuse în proiect;

–          Potențialul clipului video de a deveni viral pe canalele media.

! Câștigătorii vor fi anunțați pe site-ul www.universitatipentruelevi.ro și pe pagina de facebook a proiectului.

CUM SE VA FACE PREMIEREA?

Cele 3 clipuri câștigătoare vor deveni clipuri oficiale ale proiectului ”Universități de Vară pentru Elevi” și vor fi postate pe site-ul proiectului. Fiecare responsabil sau echipă responsabilă care a realizat unul din cele 3 clipuri câștigătoare va fi premiată cu suma de 300 de lei.

Premiile vor fi înmânate personal la sediul ANOSR (Calea Plevnei, nr. 61, Sector 1, București) sau prin transfer bancar în maxim o săptămână de la anunțarea câștigătorilor.

! Numele câștigătorilor vor fi anunțate pe site, însă participarea la concurs presupune renunțarea la drepturile de autor asupra materialului video trimis.

CONCURS DE POPULARITATE

O dată cu anunțarea clipurilor câștigătoare, se va premia și cel mai popular. Toate clipurile video înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de facebook a proiectului, urmând ca cel mai popular dintre ele să fie premiat cu alți 300 de lei.

În cursa pentru premiul de popularitate vor fi înscrise toate clipurile video, indiferent dacă se numără printre cele 3 alese câștigătoare sau nu. Premiul de popularitate va fi acordat clipului video care va strânge cele mai multe puncte conform următorului algoritm:

–          1 like pe facebook va reprezenta 1 punct;

–          1 share pe facebook va reprezenta 3 puncte;

Clipul video câștigător al concursului de popularitate va fi anunțat pe 27 iunie pe site-ul oficial și pe pagina de facebook a proiectului.

! În acordarea de puncte pentru numărul de share-uri se vor lua în calcul doar share-urile unice postate de un utilizator pe pagina de facebook personală.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare sau nu primiți confirmarea mailului în maxim 24 de ore de la trimiterea acestuia, vă rugăm să ne contactați pe gabriela_pr@anosr.ro sau la numărul 0745 540 048. Persoană de contact: Gabriela Deleanu.

Share.

Leave A Reply