Cimitirul ultimului pilon al reprezentării studențești

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România va continua șirul protestelor din fața Ministerului Educației. Azi, începând cu ora 14:00, studenții reprezentanți din țară, veniți la București, vor purta crucile ultimului pilon al reprezentării studențești – 25%. Astfel, începând cu ora 13:00, liderii studenților din peste doisprezece centre universitare vor face un marș în care vor duce crucile în fața la Ministerul Educației.

Această acțiune este un gest de protest prin care studenții vor să explice reprezentanților Ministerului Educației încă o dată importanța procentului de 25% în decizia de alegere a rectorului și în consiliul de administrație. Acesta este ultimul pilon iar importantă lui este majoră întrucât  studenții reprezentanți  utilizează procentul de 25% în alegerea rectorului o dată la patru ani ca un factor de influență asupra planului managerial al viitorului rector. 25% nu este un procent mare, dar este îndeajuns pentru a transforma studenții într-un factor de luat în seamă pentru următorii patru ani (studenții reprezentând peste 80% din comunitatea academică).

Chiar și cu procentul de 25% nimic nu garantează că noul rector va lua în considerare nevoile și prioritățile studenților, însă diminuarea acestuia, foarte aproape de 0, cu atât mai mult va încuraja echipele de management al universitatiilor de a trata din perspectiva proprie problemele studențești. Un învățământ centrat pe student, un tip de învățământ spre care cel românesc aspiră, se bazează participarea activă a studenților în intreaga dimensiune a procesului academic.

ANOSR va continua șirul protestelor după cum a anunțat, până când va fi mulțumită de negocierile cu Ministrul Educației. Și astăzi, ANOSR va solicita o întrevedere cu acesta pentru a discuta încă o dată revendicările studenților.

Share.

Leave A Reply