Cei mai tari profi din țară au fost premiați la Iași!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a organizat în perioada 12 – 13 mai 2012 cea de-a V-a  ediție a Galei Profesorului Bologna.

“Gala Profesorului Bologna’’ este un proiect anual desfășurat la nivel național având ca și scop principal îmbunătățirea sistemului educațional universitar din România, bazat pe  conceptul de învățământ centrat pe student prin aprecierea acelor cadre didactice care reușesc să îndeplinească această cerință în procesul de predare. În acest an evenimentul a avut loc la Iași, festivitatea de premiere desfășurându-se pe data de 12 mai în Aula „Mihai Emiescu” din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”.

În cadrul ediției din acest an au primit distincția de „Profesor Bologna” sau „Prof Tare” cum îi mai numesc studenții, 91 de cadre didactice din 12 centre universitare din țară după cum urmează: Iași, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Galați, Bacău, Târgu Mureș, Sibiu, Suceava, Pitești, Petroșani, Constanța. Puteți consulta lista profesorilor premiați în acest an, aici.

De asemenea, în cadrul festivității de premiere a fost lansat Ghidul „Învățământ Centrat pe Student”. Documentul, adaptare a Ghidului realizat de Organizația Europeană a Studenților și a Internaționalei Educației, este prima publicație din România care expune beneficiile implementării acestui model de educație pentru studenți, profesori și instituții de învățământ superior. De asemenea, ghidul cuprinde o listă de indicatori prin care universitățile pot fi autoreflexive, analizând gradul în care implementează un învățământ centrat pe student în activitatea lor.

”Gala Profesorului Bologna este fără îndoială cea mai semnificativă inițiativă prin care noi, studenții, comunicăm direct corpului academic ce ne dorim de la învățământ. Manifestându-ne recunoștință față de „Marii Profesori care ne Inspiră” arătăm că Învățământul Centrat pe Student dorit de noi este un învățământ de înaltă calitate prin care reușim să atingem noi și noi niveluri de dezvoltare personală, profesională, socială și civică. Iar cei care urcă în fiecare ediție pe scenă pentru a-și ridica medalia și diplomă știu că motivul pentru care sunt premiați este tocmai calitatea – înțeleasă și asumată de studenți ca relevantă pentru ei.” – Daniela Alexe, Președinte ANOSR.

În acest an Gala Profesorului Bologna a fost organizată de către  Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iasi, Liga Studenților Economiști și Liga Studenților Electrotehniști în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași. Proiectul a fost sprijinit de către Centrul Educația 2000+, Techsoup, Edumanager, Evenimente Studențești, PIM și Florand.

Share.

Leave A Reply