CE TE DOARE?

0

În perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2006 Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (MEdC) organizează la nivel național o Campanie de awarness pe domeniul social și de reprezentare: “CE TE DOARE?”

Organizatori: Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

Partener: Ministerul Educației și Cercetării

Partener media: Adevărul

Cu sprijinul: Agenția pentru Sprijinirea Studenților, Media Image

De ce este necesară campania…

În contextul economico-social actual, studenții și organizațiile studențești se implică preponderent în activități cu un pronunțat caracter profesional. Componentă ce vizează reprezentarea studenților în cadrul organismelor de conducere și administrare din mediul universitar a căzut într-un con de umbră.

Totuși, o bună cunoaștere a mecanismelor de finanțare, a legislației în domeniu și a tehnicilor de reprezentare și negociere au reprezentat întotdeauna argumentul forte al reprezentanților studenților pentru a garanta un mediu economico-social adecvat nevoilor comunității studențești.

Reprezentanții studenților nu sunt consultați real de către decizionalii locali, ci mai mult formal. Este binecunoscută “tactica” adoptării nivelului taxelor de școlarizare în lipsa reprezentanților studenților. Aceștia nu își pot desfășura activitatea datoritalipsei cadrului instituțional, în speță lipsa unui Statut al Studentului și al Studentului reprezentant.

Pentru a putea pune în practică recomandările europene de includere a studenților ca parteneri în toate procesele domeniului educațional, este necesară informarea studenților și declanșarea unui proces de conștientizare care să genereze implicarea acestora în tot ceea ce numim “mecanismele de reprezentare și finanțare din mediul universitar”, atât la nivel național, dar în special local.

Ce ne propunem…

1. Informarea studenților cu privire la drepturile lor de bază și promovarea ideii de implicare în sistemul consultativ și decizional.

2. Profesionalizarea membrilor organizațiilor studențești pe segmentul social și de reprezentare prin traininguri.

3. Realizarea unei campanii de consultare a actorilor din domeniul educațional pentru realizarea Statutului studentului din România – Indicator: numărul de feedback-uri pe draft Statutul studentului.

Cum obținem ăsta…

Vizitează www.cetedoare.ro.

Share.

Leave A Reply