Câteva zile până la premierea marilor profesori care ne inspiră!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România organizează în perioada 12 – 13 mai 2012 la Iași cea de-a V-a ediție a Galei Profesorului Bologna.

“Gala Profesorului Bologna’’ este un proiect anual desfășurat la nivel național cu scopul de a premia și motiva acele cadre didactice care aduc cel mai semnificativ plus de valoare educației din România, din perspectiva studenților. Aceștia sunt profesorii care ne formează cu adevărat ca profesioniști și ca oameni, modele demne de urmat care promovează Învățământul Centrat pe Student și sunt o adevărată sursă de inspirație și motivație pentru generația noastră.

În cadrul ediției din acest an au fost nominalizați de către studenți pentru a primi distincția de Profesor Bologna un număr de peste 600 profesori din majoritatea universităților românești, cei mai mulți dintre aceștia provenind din mările centre universitare: București – 57, Iași – 68, Timișoara – 34 și Cluj-Napoca – 81.

Festivitatea de acordare a distincțiilor de „Profesor Bologna”, va avea loc pe dată de 12 mai 2012, de la ora 18 în Aula „Mihai Eminescu” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, fiind urmată de un cocktail în „Sala Pasilor Pierduți” din cadrul aceleiași universități.

De asemenea, în cadrul festivității de premiere se va lansa Ghidul „Învățământ Centrat pe Student”, document a cărui importantă este dată în primul rând de faptul că este prima publicație din România care expune implementarea unui învățământ centrat pe student prin prisma beneficiilor pe care acest model le aduce studenților, profesorilor și instituțiilor de învățământ superior per ansamblu. Un alt aspect important de menționat în ceea ce privește această publicație este faptul că ea va conține o listă de indicatori care vor ajuta universitățile românești să fie aureflexive în ceea ce privește implementarea acestui model în educație, parcurgerea acestei serii de indicatori evidențiind măsură în care învățământul este său nu centrat pe student în fiecare dintre instituții în parte.

Tot în cadrul festivității, va fi înmânată participanților o revistă a evenimentului care va conține atât articole ale profesorilor premiați în edițiile anterioare ale proiectului în care aceștia descriu impactul pe care obținerea acestei distincții l-a avut asupra carierei lor, cât și modul în care această distincție a reprezentat o responsabilizare a profesorilor față de studenți. Vor fi incluse, de asemenea, cuvinte din partea organizatorilor și articole de specialitate despre subiecte centrale din domeniul educației precum “Învățământul Centrat pe Student” și “Procesul Bologna”.

În acest an Gala Profesorului Bologna a fost organizată de către  Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Liga Studenților Economiști și Liga Studenților Electrotehniști în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași. De asemenea, proiectul a fost sprijinit de către Centrul Educația 2000+, Techsoup, Edumanager, Evenimente Studențești, PIM și Florand.

Share.

Leave A Reply