Campania Umanitară “Inimă de copil”

0

În perioada 12-23 decembrie 2005 a avut loc campania umanitară “Inimă de copil”, organizată de Asociația Studențească WISE (We “Is” SMART’s Economists) în colaborare cu ASF (Asociația studenților din Filosofie) afiliate Societății de Monitorizare și Administrare a Resurselor pentru Tineret (SMART), cu sprijinul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Acest proiect și-a propus să ofere ajutor în perioada sărbătorilor de iarnă unor copii instituționalizați de la Centrul de Plasament Luminița. În acest scop vom face o colectă de cadouri (jucării, haine, dulciuri și produse de igienă) în spații special amenajate în cadrul facultăților din care provin membri asociațiilor partenere la acest proiect. În data de 22 Decembrie copiii se vor bucura de o zi petrecută în oraș alături de organizatorii proiectului. De asemenea, la sfârșitul zilei, copiii vor primi cadourile și dulciurile strânse pe parcursul campaniei.

Problema:

 Problema de la care am plecat în elaborarea acestei acțiuni este situația cu care se confruntă copiii din centrele de plasament. Ne-am dori să le putem oferi ajutor pe întrega perioadă a anului, însă, datorită faptului că trebuie să ne îndeplinim rolul de reprezentanți ai studenților nu ne putem lua un astfel de angajament. În schimb, ne propunem o abordare mai personală a ajutorului oferit unor astfel de copii în perioadă sărbătorilor de iarnă. Este adevărat că în sensul ajutorării orfanilor există acțiuni de mai mică său mai mare amploare, dar ceea ce le lipsește acestora este implicarea emoțională de care, credem noi, este nevoie pentru a aduce bucurie în sufletul unor copii a căror viața este oricum tristă dar mai ales în perioada sărbătorilor.

Scopul:

Deoarece asociațiile noastre au ca scop prioritar îmbunătățirea societății civile ne propunem să organizăm o zi specială de sărbătoare pentru copii de la Centrul de Plasament Luminița (85 de copii din care 44 au nevoie de îngrijire specială).

Obiective:

Pentru realizarea acestei zile ne-am propus:

– Să petrecem o zi cu acești copii jucându-ne cu ei, mergând la spectacol și la un fast- food, poate așa cum ar face un părinte cu proprii săi copii.

– Să oferim fiecăruia un cadou de Crăciun.

Sperăm că astfel să creăm și cadrul propice realizării unor astfel de acțiuni și cu alte ocazii, în anii ce vor urmă.

Activități:

Campania umanitară “Inimă de copil” se desfășoară pe o perioadă de 13 zile, între 12 și 22 decembrie. în zilele lucrătoare va fi organizată o stngere de cadouri (jucării, haine și dulciuri) în centre de colectare special amenajate în sediul facultăților din cadrul Universității București (în sediul Facultății de Filosofie), Academiei de Studii Economice (spre exemplu în sediul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Comerț și Marketing) și Universității Politehnice, între orele 9.00, 17.00.

În ziua de 22.12.2005 copii de la Centrul de Plasament Luminița vor lua parte la un program special. Acesta va cuprinde:

– 2 ore de interacțiune directă între membri asociațiilor și copii prin organizarea de jocuri și concursuri pentru a ne apropia de ei;

– Servirea mesei de prânz într-un fast-food bucureștean;

– 3 ore de recreere în oraș, prin participarea la un spectacol după care îi vom conduce înapoi la centrul de plasament ;

– dăruirea cadourilor strânse în urma campaniei.

Promovarea evenimentului:

1) Vor fi tipărite afișe ce vor fi expuse atât în universități și campusuri studențești, cât și în zonele pietonale.

2) Vor fi tipărite 1000 de broșuri ce vor conține informații referitoare la desfășurarea campaniei.

3) Evenimentul va fi promovat pe site-ul www.anosr.ro prin radio și prin comunicate de presă.

Share.

Leave A Reply