Autoritățile locale din Constanța ignoră nevoile elevilor și studenților!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) susține demersurile Ligii Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța și ale Asociației Elevilor din Constanța, organizații care au solicitat Primăriei Constanța alocarea sumelor necesare pentru a asigura reducerea prețurilor pentru transport local în comun cu 50% pentru toți elevii și studenții din municipiu.

ANOSR este dezamăgită de atitudinea administrației locale în contextul în care există mai multe cazuri în țară în care studenții beneficiază de acest sprijin. Mai mult, în cazul elevilor, prin faptul că nu asigură reducerea de 50% pentru transportul local în comun, Primăria și Consiliul Local Constanța încalcă prevederile Legii Educației Naționale. În acest context, Asociația Elevilor din Constanța și Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța au anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută Joi, 9 ianuarie, că au în vedere acționarea autorităților locale în instanță.

,,Autoritățile locale ar trebui să investească mai mult în susținerea învățământului, iar Constanța este din păcate un contraexemplu. Deși reprezentanții studenților și ai elevilor au făcut apel la autoritățile locale pentru a fi susținuți și pentru a beneficia de reducerea transportului în comun cu 50%, așa cum se întâmplă în alte centre universitare, au fost ignorați complet. Mai mult, decidenții constănțeni ignoră chiar și legea. ANOSR și organizațiile studențești membre din toată țara sunt alături de colegii din Constanța în lupta pe care o duc!” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply