Atelier de lucru – Legea Învățământului

0

În perioada 3-4 iunie, la sediul ANOSR din București s-a desfășurat al doilea atelier de lucru al ANOSR pentru Legea Învățământului Superior. Au participat delegați din cele mai mari universități din București, Cluj, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Între cererile formulate de către ANOSR în cadrul protestelor din toamna anului 2005 s-a numărat și aceea de a avea o nouă lege a învățământului. Această revendicare a fost acceptată în cadrul negocierilor și în luna martie a fost constituit grupul de lucru pentru elaborarea Legii Învățământului Superior.

Din componența acestui grup, alături de reprezentanții MEdC, reprezentanți ai sindicatelor și ai CNR face parte și un reprezentant ANOSR.

Pentru a asigura reprezentarea tuturor realităților locale în propunerile înaintate, ANOSR și-a constituit propriul grup de lucru, constituit din reprezentanți ai organizațiilor din toată țara. Obiectivele acestui grup sunt:

A. Definirea contextului național, european și internațional la care sistemul de învățământ românesc trebuie să se raporteze

B. Identificarea problemelor

C. Identificarea cauzelor

D. Identificarea soluțiilor

E. Transpunerea soluțiilor într-o vizune asupra legii învățământului superior

F. Identificarea strategiilor de popularizare a propunerilor în rândul celorlalți actori

Share.

Leave A Reply