ASUR recrutează studenți-voluntari pentru Școala Curioșilor!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) susține proiectul Școala Curioșilor, demarat de Asociația Secular-Umanistă din România.

 

Asociația Secular-Umanistă din România este o asociație non-profit, independentă și non-guvernamentală, înființată în martie 2010. Încă de la început, scopul asociaţiei a fost să popularizeze educaţia ştiinţifică şi gândirea critică. Prin intermediul campaniilor şi proiectelor de promovare a ştiinţei, ASUR doreşte să contribuie la educarea unor generaţii viitoare avide de cunoaştere, sceptice în faţa afirmaţiilor nefondate şi mai ales bine pregătite la nivel personal şi profesional.

ASUR va demara în perioada 15-25 iulie 2016, la Piatra Neamț un nou proiect, numit Şcoala curioşilor. Scopul acestui proiect este să ofere elevilor şansa de a descoperi elemente fascinante ale ştiinţei direct de la oameni pasionați de domeniul pe care îl studiază, entuziaști și dornici să împărtășească cunoștințele lor în mod distractiv și pe înțelesul copiilor.

ASUR recruteză voluntari din rândul studenților și cercetătorilor de la facultățile de științe dornici să participe ca traineri/educatori la școala de vară de științe pentru elevi de gimnaziu – Școala Curioșilor.

 

Domeniile de interes sunt: matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, paleontologie, geologie, astronomie.

Organizatorii menţionează că subiectele ce vor fi abordate sunt la alegerea trainerului. Acestea vor fi stabilite în urma selecției propunerilor primite.

Predarea se va face pe grupe (clasele a V-a, a VI-a și a VII-a), fiecărui domeniu fiindu-i alocate câte două ore de curs și un atelier pentru fiecare grupă.

Colaborarea va fi sub formă de voluntariat, asigurându-se pentru participanți cazare, transport, masă, precum și adeverință de participare și scrisoare de recomandare.

Aplicaţia pentru postul de trainer în cadrul proiectului Şcoala Curioşilor trebuie să cuprindă:

  • CV
  • O scurtă motivație (maxim 2000 de caractere)
  • Propunere program de predare interactiv pentru fiecare grupă de elevi, și necesar de materiale.

Toate documentele mai sus menţionate trebuie trimise la adresa office@asur.ro până la data de 15 martie 2016.

Share.

Leave A Reply