ANOSR va discuta despre asigurarea calității din S-E Europei

0

ANOSR organizează în perioada 24-28 septembrie, South East Initiative, eveniment internațional la București și Bran, jud.Brașov, ce va reuni reprezentanți ai mai multor federații studențești din țările din sud-estul Europei. În cadrul acestui eveniment subiectul principal tratat, va fi asigurarea calității în învățământul superior și dezvoltarea mișcării studențești.

În acest context, vă invităm la conferința de deschidere a evenimentului, care va avea loc vineri, 24 septembrie, între orele 16:00-18:00, la sediul  UNESCO-CEPES România (strada Știrbei Vodă nr. 39). ANOSR, membru ESU (Organizația Studenților din Europa) și-a asumat poziția de lider în South East Initiative și coordonator al întâlnirii de lucru de la București și Bran, județul Brașov.

În contextul tematicii seminarului din noiembrie organizat de Organizația Studenților din Europa (European Students Union) la Tel Aviv, ANOSR a propus întâlnirea liderilor federațiilor studențești din țările balcanice și nu numai, în care să fie luate în discuție tematici ca procesul de asigurare a calității în învățământul superior, problemele studenților întâlnite pe parcursul procesului, bune practici în domeniu și sistemul național de reprezentare.

Finalitatea acestei întâlniri constă în elaborarea unei publicații cu prezentarea agențiilor de asigurare a calității a țărilor participante, perspectivele studenților asupra procesului, problemele întâmpinate în elaborarea politicilor pe asigurarea calității, bune practici.

Acesta publicație devine importantă pentru crearea unei imagini de ansamblu asupra modului în care asigurarea calității funcționează în țări diferite și pentru facilitarea comunicării între federații studențești pe această temă. Astfel, vom contribui la conturarea unei perspective studențești Europene și la creșterea nivelului de cunoștințe disponibile național și internațional pe acest subiect.

„Ne dorim să punem nevoile de dezvoltare ale proceselor de asigurare a calității din Sud-Estul Europei, așa cum sunt ele văzute de studenți, pe agenda publică internațională. Am considerat că acum este momentul oportun pentru acest lucru, dată fiind apropierea Adunării Generale a Organizației Europene a Studenților (ESU), eveniment ce va avea ca tematică Asigurarea Calității.” – Mihai Dragos- Vicepreședinte Relații Internaționale ANOSR.

Share.

Leave A Reply