ANOSR susţine OSUBB în lupta pentru drepturile studenţilor din UBB!

0

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), susţine propunerile pe marginea Statutului Studentului din Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca aduse de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), membru activ al federaţiei!
Aşa cum ANOSR a afirmat în repetate rânduri, democraţia este unul dintre principalii piloni care ar trebui să stea la baza reprezentării studenţilor în universităţile din România. Propunerile OSUBB nu fac altceva decât să accentueze necesitatea unei reprezentări a studenţilor bazată pe principii asumate şi susţinute de către ANOSR precum pluralismul în luarea deciziilor, accesul la informaţii acordat studenţilor şi organizaţiilor studenţeşti, accesul la luarea deciziilor al organizaţiilor studenţeşti, informarea şi consultarea studenţilor de către reprezentanţii lor.
Întrucât în Statutul Studentului adoptat la nivel naţional, organizaţiile studenţeşti sunt recunoscute ca forme de reprezentare, considerăm că opinia acestora pe aspecte ce vizează studenţii ar trebui luată în considerare de către membrii forurilor decizionale ale universităţilor.
Nerespectarea principiului democraţiei în ceea ce priveşte reprezentarea studenţilor poate avea consecinţe deosebit de grave în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi promovarea intereselor legitime ale studenţilor în forurile decizionale ale universităţilor.
Considerăm că a venit momentul ca cei aproximativ 50.000 de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai să beneficieze de drepturi care să le garanteze participarea reală la luarea deciziilor, acces la informaţiile care îi privesc şi nu în ultimul rând de o reprezentare a studenţilor calitativă, în care nevoile şi interesele lor să fie tratate cu prioritate şi responsabilitate.
Mai multe detalii despre propunerile OSUBB gasiţi pe www.osubb.ro

Share.

Leave A Reply