ANOSR susține LET`S DO IT, ROMÂNIA!

0

Sâmbătă, 25 septembrie este ziua în care societatea civilă se mobilizează în cel mai amplu proiect național : Let’s do it, România ! O campanie de ecologizare la scală națională va alătură zeci de mii de voluntari din toată țara într-o acțiune menită să scoată frumusețile mioritice de sub grămezile de gunoi.

5500 de echipe înscrise ies, cu spirit civic, pe terenurile naturale din jurul orașelor pentru a curată România de mizeria neglijenței. Inițiat în 2008, în Estonia, proiectul a curățat  până acum Letonia, Lituania, Portugalia și Slovenia. Italia, Serbia, Ucraina, Brazilia și Finlanda vor urma,  dar până atunci, Ziua Națională a Curățeniei în România se apropie. Mai sunt 5 zile, timp în care echipa coordonatoare înregistrează încă formulare de înscriere și distribuie puncte de colectare pe harta Let’s do it, România!

Este rândul românilor să arate, prin implicare socială, că iubesc curățenia și ordinea și respectă natură. Este rândul fiecăruia dintre noi să spună : « Stop !», « Gata cu PET-urile aruncate în iarbă ! Gata cu hârtiile care ni se așează grațios pe cap la fiecare vânticel ! Gata cu pungile care se umflă somptuos prin copacii aproape verzi ! ». Vom însemna cu toții în calendar data în care, împreună, am  scris istoria unui spațiu natural primitor și respectat, memoriile unei țări curate !

ANOSR se alătură inițiativei de curățenie generală și promovează implicarea activă. Studenții se implică pentru că știu că pot face diferența. De la o atitudine pasivă la un proactivism prielnic, de la indiferență la un comportament responsabil, de la o problemă reală care ne afectează pe toți la o rezolvare prin colaborare : Let’s do it, România ! este proiectul care face diferența.  Hai în teambuilding și fă parte din echipa națională pentru o țară curată.

Spune « Stop !!! » Intră pe www.letsdoitromania.ro, înscrie-ți echipa de minim 5 oameni, alege zona unde vrei să faci curățenie și fă-ți țara model…de implicare ! (imnul campaniei).

Share.

Leave A Reply