ANOSR spune: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

0

A 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegați, și sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colțurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluțiune care consfințește unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre) și Țara Ungurească(Crisana, Satmar şi Maramureș) cu România.

Ziua de 1 decembrie 1918 marchează bilanțul luptei românilor pentru întregire statală. Dorința națiunii de a trăi într-un stat național a devenit o necesitate istorică ce s-a dovedit a fi mai puternică decât orice guvern sau partid.

Marea Unire nu a fost rezultatul participării României la război. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari ci actul de voința al națiunii române. Noi studenții nu avem voie să lăsăm pierdute conotațiile istorice și spirituale din 1918. Ziua de 1 decembrie rămâne cel mai sublim simbol al românilor și cel mai bun motiv de a ne simți alături, prin lucrurile, valorile, trecutul ce ne leagă.

ANOSR dorește să vadă studenți din toată țara sărbătorind ziua națională a României. Istoria ne arată că unitatea e dorită dintotdeauna. Și unitatea comunității studențești e o necesitate istorică! Acum e momentul să ne arătăm voința, acum avem cel mai bun motiv să ne unim forțele și să facem dintr-o zi uitată de mulți, cea mai importantă zi a țării.

ANOSR te invită la Alba Iulia unde Ziua Națională a României va fi marcată și anul acesta prin ample festivități, care cuprind parade militare, parade ale portului popular spectacole de muzică populară și ușoară. Haideți să scriem și noi o pagină de istorie, sau cel puțin să o citim cu atenție pe cea din 1918.

E datoria ta ca român să îți pese! E datoria ta ca student să dai viața zilei de 1 decembrie!

Share.

Leave A Reply