ANOSR solicită universităților începerea demersurilor necesare în vederea preluării legitimațiilor de transport

0

legitimatie-01Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită instituțiilor de învățământ superior acreditate începerea demersurilor necesare în vederea preluării legitimațiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport de la Ministerul Educației Naționale și, totodată, distribuirea acestora în timp util.

Normele metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți au fost modificate la finalul lunii ianuarie a anului curent și aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 42/2017. Aceasta statuează faptul că legitimațiile de student pentru reducere și gratuitate la transport prezentate în cadrul anexei nr. 2, care sunt tipărite în condițiile legii de către Ministerul Educației Naționale, vor fi repartizate instituțiilor de învățământ superior acreditate pentru a fi distribuite către studenții beneficiari începând cu anul universitar 2017/2018. Totodată, este menționat faptul că universitățile poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimațiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport numai către studenții români/internaționali înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România, în regim gratuit.

În contextul în care nu vor primi noile legitimații, studenții vor fi nevoiți să achite integral costurile deplasării cu mijloacere de transport feroviar intern. Acest lucru, bineînțeles, ar putea genera situații neplăcute pentru toate părțile implicate.

ANOSR a solicitat tuturor universităților, prin intermediul unor adrese trimise astăzi și în zilele următoare, să inițieze toate demersurile și să creeze toate condițiile necesare distribuirii legitimațiilor de transport fără întârzieri, în așa fel încât studenții să își poată exercita dreptul de a circula gratuit cu mijloacele de transport feroviar intern. Ne dorim ca până la începutul anului universitar, toate universitățile să asigure cele necesare, mai sus menționate, în așa fel încât neprimirea la timp a legitimațiilor de transport să nu cauzeze situații nefavorabile, ce ar putea afecta studenții și nu numai.

***

Normele metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți din 31.01.2017 pot fi consultate în detaliu aici. 

Share.

Leave A Reply