ANOSR solicită Metrorex să arate respect față de studenți. ACTUALIZARE: răspunsul primit de la Metrorex!

0

În urma sesizărilor primite din partea studenților din centrul universitar București, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a transmis astăzi o adresă către SC Metrorex SA prin care solicită acordarea posibilității elevilor și studenților de a achiziționa abonamente cu tarif redus 50% de la casieriile Metrorex din toate stațiile, inclusiv în perioada vacanțelor școlare, în condițiile în care în prezent aceștia pot achiziționa astfel de abonamente la casierii din doar 20% dintre stații, care sunt aproape permanent suprapopulate, generând timpi de așteptare nepermis de mari, precum și suplimentarea numărului de ghișee și extinderea programului de funcționare pentru casieriile din stațiile cele mai frecventate de studenți (Piața Unirii, Universitate, Grozăvești, Politehnica, Gara de Nord, Piața Romană, 1 decembrie, Eroilor, Constantin Brâncoveanu, Titan, Piața Victoriei), pentru a evita aglomerația în stații la orele de vârf.

Considerăm că respectul față de călători presupune asigurarea de servicii optime și eficiente, astfel că ne exprimăm convingerea că, în cel mai scurt timp, procesul de eliberare a abonamentelor cu reducere pentru studenți va intra în normalitate, prin măsurile ce vor fi luate de SC Metrorex SA, astfel încât să nu mai existe aglomerație și timp de așteptare foarte mare la ghișee.

AICI puteți citi adresa transmisă de ANOSR către SC Metrorex SA.

ACTUALIZARE (19 ianuarie 2016): Consiliul Municipial al Elevilor București (CMEB) se alătură demersului ANOSR și formulează aceleași solicitări către Metrorex.

ACTUALIZARE (28 ianuarie 2016): Metrorex a răspuns adresei ANOSR:

„Către,

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)

În atenţia domnului  Vlad Dan CHERECHEŞ, preşedinte

Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu nr. M.01/736/15.01.2016, vă comunicăm următoarele:

Cozile de la casele speciale se formează după vacanţă, când numărul celor care solicită abonamente cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi este mai mare. Pentru a evita acest lucru,     s-a dispus prelungirea programului de lucru (astfel încât să acopere fiecare zi lucrătoare a săptămânii de dimineaţă până seara) precum şi dublarea numărului de persoane care să lucreze la casele speciale (pe această perioadă). Deoarece  starea de aglomeraţie durează numai pentru o periodă de timp (câteva zile în general) nu se justifică deschiderea altor case speciale care ar determina costuri suplimentare. Este important de menţionat că un număr mare de călători preferă staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 pentru cumpărarea abonamentelor la preţ redus, în timp ce la celelalte puncte de lucru existente sunt prea puţine persoane. De altfel, în timpul şcolii la aceste puncte de lucru se vinde aproximativ 45% din numărul total de abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi.Pentru reorientarea călătorilor către alte casierii, s-a suplimentat numărul de afişe cu locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi (unele au fost lipite chiar pe pereţi şi pe coloanele din staţii în ideea de a fi cât mai vizibile) şi s-au transmis mesaje prin instalaţia de sonorizare a staţiei în acest sens. Amintim, totodată, că în toate staţiile de metrou atât la cabinele de acces, cât şi la casierii există afişe informative, care aduc la cunoştinţa călătorilor date referitoare la locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi, precum şi programul acestora, respectiv:

St. Piaţa Romană L-V 7:00 – 20:00

St. Universităţii L-V 10:30 – 17:00
St. Eroilor L-V 7:00 – 13:30
St. Politehnica L-V 13:30 – 20:00
St. Gara de Nord 1 L-V 07:00 – 20:00
St. Piaţa Unirii 1 L-V 7:00 – 20:00; S 10:30 – 17:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor    şcolare)
St. Piaţa Unirii 2 L-V 7:00 – 20:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor şcolare)
St. Grozăveşti L-V 10:30 – 17:00
St. Nicolae Grigorescu 1 L,Mi, V 07:00 – 13:30, Ma, J 13:30-20:00

St. Apărătorii Patriei L, Mi, V 07:00 – 13:30 , Ma, J 13:30-20:00

De asemenea, aceste informaţii le regăsiţi şi pe site-ul societăţii www.metrorex.ro, la meniul Tarife, submeniul Puncte de vânzare a cartelelor.Un alt aspect important de menţionat este faptul că, odată cu modernizarea sistemului de taxare, modernizare ce se va desfăşura în decursul acestui an, abonamentele cu reducere 50% pentru elevi/studenţi se vor putea achiziţiona de la oricare dintre casieriile existente în reţeaua de metrou. Actualul sistem de taxare nu permite eliberarea abonamentelor cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi în toate staţiile de metrou.

Vă mulţumim că utilizaţi serviciile noastre, vă cerem scuze pentru disconfortul creat şi, totodată, apreciem interesul dumneavoastră în îmbunătăţirea activităţii noastre.

Cu stimă,

pentru DIRECTOR GENERAL,

ing. Marin ALDEA

**************************************************************

Biroul Comunicare si Relatii cu Presa
Tel.: 021.319.36.01/5398
Fax: 021.312.51.49
contact@metrorex.ro
S.C. METROREX S.A.
B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, BUCURESTI”

Astfel, în urma demersului inițiat de ANOSR și susținut de CMEB, Metrorex a prelungit programul de lucru și a suplimentat personalul la casele de bilete unde se emit abonamente pentru elevi și studenți, în perioadele aglomerate, și își asumă că în decursul acestui an va moderniza sistemului de taxare în așa fel încât elevii și studenții să își poată face abonamente în toate stațiile de metrou! De asemenea, Metrorex își cere scuze „pentru disconfortul creat”!

În continuare, vă prezentăm răspunsul ANOSR la adresa primită de la Metrorex, pe care l-am transmis instituției:

Stimate domnule director,

Vă mulțumim pentru răspuns!

Sperăm ca în cel mai scurt timp să faceți toate demersurile necesare pentru ca elevii și studenții să își poată face abonamente la toate stațiile, pentru a se evita orice fel de aglomerație. De asemenea, vă recomandăm să consultați structura anului școlar (aferent învățământului preuniversitar) și structurile anilor universitari (aferente universităților din București) și să organizați din timp prelungirea programului și suplimentarea personalului în perioadele de după vacanțele elevilor și studenților, astfel încât să se evite cozile și orice fel de alte neplăceri.
În speranța că nu vor mai exista în viitor probleme cu eliberarea abonamentelor pentru elevi și studenți, vă asigurăm de întreaga noastră considerație!
Președinte ANOSR,
Vlad Dan Cherecheș

Sperăm ca în viitor studenții și elevii să nu mai fie nevoiți să aștepte la cozi interminabile pentru a-și face un abonament de metrou și că lucrurile vor intra în normalitate. Mulțumim tuturor celor care au susținut acest demers al ANOSR!

Sursă foto: Facebook

Share.

Leave A Reply