ANOSR solicită guvernului acordarea de tarife reduse cu 75% pentru accesul studenţilor la manifestări culturale

0

ACTUALIZARE 4 (12.10.2016):

În data de 12.10.2016, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis Alianţei Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) un răspuns la adresa trimisă de ANOSR în data de 29.09.2016, prin care își declina, nejustificat, din punctul nostru de vedere, competența de a întreprinde demersuri pentru a se asigura că instituțiile culturale din subordinea autorităților publice locale aplică art. 205, alin. (3) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

ACTUALIZARE 3 (29.09.2016):

În data de 29.09.2016, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis o adresă și către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin care a solicitat sprijinul MDRAP pentru ca instituțiile culturale din subordinea autorităților publice locale să aplice art. 205, alin. (3) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, prin care este prevăzut că ,,studenții beneficiază de tarfide reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituțiile publice, în limita bugetelor aprobate”.

ACTUALIZARE 2 (26.09.2016): 

În data de 26.09.2016Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis adrese către Asociația Comunelor din România (ACoR), Asociația Orașelor din România (AOR), Asociația Municipiilor din România (AMR) și Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) prin care a cerut sprijinul acestor structuri pentru ca instituțiile culturale din subordinea autorităților publice locale să aplice art. 205, alin. (3) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, prin care este prevăzut că ,,studenții beneficiază de tarfide reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituțiile publice, în limita bugetelor aprobate”.

ACTUALIZARE 1 (16.09.2016):

În data de 16 septembrie 2016Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis o adresă către noii miniștri ai educației și culturii, Mircea Dumitru și Corina Șuteu, prin care a reluat solicitarea din ianuarie 2016 pentru adoptarea unor măsuri imediate pentru ca toate instituțiile publice de tip muzeu, teatru, operă, filarmonică, cinematograf să aplice art. 205 alin (3) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și să acorde tarife reduse cu 75% pentru toți studenții din România, indiferent de ciclul de studiu (licență, master, doctorat), forma de studiu, tipul de universitate la care sunt înmatriculați, vârsta sau naționalitatea lor.


Articol inițial (15.01.2016):

Astăzi, în aceeaşi zi în care România sărbătoreşte „Ziua Culturii Naţionale”, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerului Culturii adoptarea unor măsuri imediate pentru ca toate instituțiile publice de tip muzeu, teatru, operă, filarmonică, cinematograf să aplice art. 205 alin (3) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și să acorde tarife reduse cu 75% pentru toți studenții din România, indiferent de ciclul de studiu (licență, master, doctorat), forma de studiu, tipul de universitate la care sunt înmatriculați, vârsta sau naționalitatea lor.

Legea există de mai bine de cinci ani, însă în cea mai mare parte dintre cazuri, instituțiile publice care organizează manifestări culturale oferă studenților tarife reduse doar cu cel mult 50%. ANOSR consideră că un „consum” ridicat de cultură din partea studenţilor aduce odată cu el atât stimularea creativităţii, cât şi îmbunătăţirea vieţii acestora, astfel că sunt necesare cât mai multe mecanisme care să stimuleze participarea acestora la manifestări artistice și culturale.

Grija pentru acest aspect, în condiţiile în care tinerii reprezintă viitorul ţării, înseamnă şi o şansă în plus la o Românie frumoasă mâine!

AICI puteți citi adresa transmisă de ANOSR către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Culturii.

„Cultura este doar îmbogăţire şi armonizare.” (Vasile Băncilă)

Sursă foto: tnb.ro

Share.

Leave A Reply