ANOSR solicită dreptul de vot pentru studenți!

0

ANOSR a cerut Ministrului Educației, Cercetării și Tineretului acordarea a două zile libere pentru studenți, în zilele de 27 și 28 noiembrie în contextul participării la alegerile din 30 noiembrie 2008. Vă reamintim că această solicitare intervine în urma prevederilor complet anticonstituționale din Legea 35/13.03.2008 ce interzice studenților să voteze în localitatea unde au viză de flotant.

În continuare, considerăm că prevederile actului normativ încălca dreptul constituțional de vot al majorității studenților și implicit al unui procent semnificativ din populația României. Studenții sunt o categorie socială care reprezintă viitorul acestei țări și tocmai lor li se interzice o libertate câștigată pe baricadele revoluției din 1989, în care oameni, deopotrivă tineri sau în vârsta, și-au dat viața pentru aceasta! Considerăm această decizie inacceptabilă într-un stat democratic, o situație inadmisibilă chiar și pentru o democrație tânără că și a României.

Prin intermediul acestei scrisori, ANOSR solicită o decizie care să permită studenților să se deplaseze în localitățile de domiciliu pentru a-și exercita dreptul de vot.

Share.

Leave A Reply