ANOSR solicită adoptarea de urgență a Statutului Studentului

0

ANOSR atrage atenția Ministerului Educației că pe data de 9 august expiră termenul legal până când Statutul Studentului trebuie adoptat prin Ordin al Ministrului, conform Legii Educației.

Statutul Studentului sau după cum este numit în legea educației, Codul Studentului trebuie adoptat în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii Educației. Totuși, se pare că asistăm din nou la o serie de întârzieri fără vreo explicație din partea ministerului.

Deși, ANOSR a transmis către MECTS solicitări de întâlnire cu scopul de a dezbate Statutul Studentului, această nu a fost invitată la discuții. Astfel, studenții consideră că MECTS întârzie fără motiv procesul de adoptare a Statutului Studentului. Amintim că ANOSR a trimis varianta finală a documentului către Minister în data de 6 iunie, 2011.

Astfel, pentru a evita întârzierea, ANOSR solicită o întrevedere cât mai urgentă cu scopul de a dezbate și a cădea de acord pe forma finală a unui document vital pentru studenții din România, Statutul Studentului. Subliniem faptul că acest Statut este esențial pentru studenții din România, întrucât acesta conține drepturile și obligațiile studenților, cât și articole ce trebuie respectate de întreaga comunitate academică.

„De cinci ani de zile lucrăm la acest document și dorim să fie adoptat conform Legii. Studenții trebuie să beneficieze de acest Statut al Studentului care cuprinde drepturile și obligațiile acestora pentru a-și putea desfășura activitatea cât mai bine. Așadar, solicităm o întrevedere cu reprezentanții MECTS cât mai repede posibil pentru a adopta într-un final, Statutul Studentului.” – Daniela Alexe, Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply