ANOSR și Nicu Covaci scriu încă o pagină în istoria mișcării studențești

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță cu mândrie și onoare semnarea unui acord cu Nicolae Covaci, solistul legendarei formații rock – Phoenix, oferindu-ne dreptul de a utiliza compoziția sa, „În umbra marelui U.R.S.S.”, ca imn al federației, drept recunoaștere a activității noastre în reprezentarea studențească, dar și în societatea românească.

Istoria acestui cântec în viața federației are o importanță deosebită, sprijinul formației timișorene față de demersurile ANOSR fiind arătat în repetate rânduri. Momentul definitoriu a fost în anul 2013, când Nicu Covaci a transmis un mesaj societății și decidenților despre importanța educației, în cadrul campaniei „6 pentru educație”. Astfel, cântecul a fost adoptat ca imn al campaniei prin care ANOSR solicita respectarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale și alocarea a 6% din PIB-ul României pentru educație.

Povestea cântecului prezintă experiența personală a compozitorului care a trăit repercusiunile regimului comunist, mesajul identificându-se cu dorința de schimbare și lupta pentru idealurile noastre, în fața unei conduceri care de cele mai multe ori se arată nepăsătoare la adevăratele nevoi ale studenților și ale societății.

Astăzi, „În umbra marelui U.R.S.S.” a rămas unul dintre simbolurile mișcării studențești din România, iar emoția pe care această melodie o transmite în sufletele noastre de fiecare dată când o ascultăm ne duce cu gândul la libertatea pentru care s-au zbătut părinții noștri, pentru care au murit tineri în timpul Revoluției române din 1989 și ne dă curajul de a lupta și noi la rândul nostru pentru drepturile noastre, pentru viitor și pentru o societate mai bună, mai dreaptă, indiferent de piedicile și obstacolele care ne stau în cale.

Acest eveniment deosebit de important a avut loc în Vama Veche, în perioada 29 august-3 septembrie 2019, timp în care liderii organizațiilor membre ANOSR împreună cu Biroul de Conducere au stabilit acțiunile pe termen mediu și lung ale federației.

De-a lungul anilor, cultura organizațională a ANOSR se transmite prin oameni care rezonează cu aceleași principii și valori. Astfel, acest document încununează activitatea de 20 de ani a primei federații studențești care își asumă reprezentarea la nivel național, dând voce tuturor studenților din România, generații după generații de tineri care luptă pentru prezent și pentru un viitor mai bun!

ANOSR reprezintă viitorul!

Îi mulțumim pe această cale domnului Nicolae Covaci și formației Phoenix, cea mai longevivă formație rock din România.


Acordul între ANOSR și Nicolae Covaci, solistul formației Phoenix.

Share.

Leave A Reply